Смажена свинина в соєвому соусі на сковороді - соковита і смачна

Смажена свинина в соєвому соусі на сковороді – соковита і смачна

Запропонована сьогодні кисло-солодка свинина в соєвому соусі варта включення в будь-яке меню. М’ясна закуска виходить смачна, ніжна і соковита, готується в традиції азіатської кухні і кожен може зробити її під себе. Хтось може додати більше гострих прянощів, хтось надасть перевагу більш нейтральному смаку, а третій додасть в маринад мед і лимонний сік. Одним словом, цей рецепт свинини в соєвому соусі дає достатньо велику свободу дій. Експериментуйте зі складовими страви, а мій покроково оформлений рецепт з фото допоможе освоїти головне – технологію приготування цієї смачної і ароматної м’ясної закуски.

Складові:

  • свинина – 400 гр;
  • часник – 3 зубчики;
  • лимонний сік – 2 ч.л.;
  • червоний перець чилі – щіпка;
  • соєвий соус – 4 ст.л.;
  • спеції – за смаком;
  • сіль – за смаком;
  • рослинна олія.

Як приготувати свинину в соєвому соусі на сковороді

Починаючи приготування, варто зайнятися нарізкою м’яса. Свинячу вирізку ріжемо на шматочки не товщі одного сантиметра. Якщо м’ясо занадто жорстке, можна злегка відбити нарізані скибочки. Далі, необхідно натерти м’ясо сіллю, перцем і залишити так на 10 хвилин.

Щоб замаринувати свинину в соєвому соусі нам потрібно зробити маринад. Для цього, потрібно змішати соєвий соус зі спеціями, лимонним соком і часником, пропущеним крізь прес.

Коли маринад готовий, потрібно посипати свинячі шматочки меленим перцем або паприкою.

Обсмажити шматочки м’яса з двох сторін до рум’яної скоринки на сильному вогні, після чого, прибрати з вогню.

Підігріти соус на тій же сковорідці, де і обсмажувалося м’ясо. Таким чином, соус розкриє всі свої ароматичні і смакові якості.

Викласти в гарячий маринад обсмажені шматочки свинини і готувати м’ясо до повної готовності на слабому вогні. Для свинячої вирізки готовність м’яса означає – контрольний зріз ножем залишається без крові і рожевого відтінку.

Готове м’ясо викласти на тарілку, за бажанням, влити трохи соусу, в якому готувалася свинина.

Подається така м’ясна закуска зі свинини на гаряче з будь-яким гарніром. Моя родина найчастіше обирає рисовий. Смачного!

Свинина в соєвому соусі – це класична страва азіатської кухні, яка славиться яскравим смаком і неймовірним ароматом. Завдяки швидкому обсмажуванні, м’ясо виходить ніжне, пікантне, з відмінною кисло-солодкого ноткою. Це чудовий варіант для м’ясної гарячої страви на святковий стіл, для перекусу або вечері на швидку руку, адже закуска готується всього чверть години!

Цей відео-рецепт допоможе зробити свинину смажену в соєвому часниково-медовому соусі.

А це свинина по-кітайськи – зробіть класичну страву азійської кухні разом з авторкою каналу “LudaEasyCook Позитивная Кухня”.