Хрустке тісто для чебуреків з горілкою - правильний рецепт тіста для чебуреків

Хрустке тісто для чебуреків з горілкою – правильний рецепт тіста для чебуреків

Якщо вам подобаються смачні хрусткі чебуреки, самостійно приготовлені в домашніх умовах, то сьогодні презентую простий рецепт як правильно замісити найкраще, дивовижно смачне тісто для чебуреків на горілці. Саме цей інгредієнт зробить його особливо смачним, а готова випічка буде хрустка і з пухирцями. Кулінарні подробиці, як приготувати смачне хрустке тісто для чебуреків з горілкою, демонструє покроково оформлений рецепт з фото.

Складові:

  • борошно пшеничне (сорт вищий) – трохи більше 2-х склянок;
  • горілка – 1 ст. л.;
  • яйце сире (куряче) – 1 шт.;
  • олія (використовую соняшникову) – 2 ст. ложки;
  • сіль – щіпка;
  • вода (попередньо прокип’ячена і охолоджена) – 150 мл.

Як зробити тісто на чебуреки з горілкою

Миску беремо для замісу досить об’ємну і, насамперед, в неї розбиваємо куряче яйце.

Кидаємо до яйцю невелику щіпку солі, вливаємо воду, додаємо рослинну олію. З рідких інгредієнтів у нас залишилася тільки горілка. Її, теж, відправляємо в миску на цьому ж етапі.

Вміст миски тепер потрібно як слід перемішати (практично збити, але не перестарайтеся). Для цього процесу згодиться звичайна вилка.

У суміш, що у нас вийшла, невеликими порціями починаємо засипати борошно.

Швидко його вмішуємо в суміш все тією ж виделкою.

Коли тісто для чебуреків (ви це відразу помітите) почне збиратися в грудку, заміс продовжуємо вже на столі.

Готове тісто перед формуванням домашніх чебуреків рекомендується потримати хвилинок 10 в мішку поліетиленовому, а потім ще раз обм’яти. Готувати і ліпити смачні домашні чебуреки з такого теста на горілці одне задоволення!

Відео-рецепт від Ольги Матвєй дасть вам можливість не тільки замісити смачне тісто для чебуреків з горілкою, але і покаже як зробити різні начинки для них, зліпити і посмажити хрусткі чебуреки на сковороді. Запрошую до перегляду. Неодмінно дізнайтеся, який же він, так званий, п’яний чебурек! 🙂