Рис з морквою, цибулею та часником – смачний рисовий гарнір

Простий і смачний гарнір з рису з овочами та часником має розсипчасту структуру й ідеально підходить до страв із м’яса та риби. Зубчики часнику в цілому вигляді прекрасно відтіняють смак рису й доповнюють гарнір. Якщо під час приготування використати воду, а не бульйон, то рис з морквою, цибулею та часником можна буде вживати в період посту. Про те, як зварити гарнір з рису з овочами, йтиметься далі. Покроковий рецепт ілюстрований фотографіями.

Складники:

  • 450 грамів довгозернистого білого рису;
  • 1 велика морквина;
  • 3 ріпчасті цибулини;
  • 10 зубків часнику;
  • пів ч. л. кумину (зіри);
  • чверть ч. л. меленого перцю чилі;
  • третину ч. л. куркуми;
  • півтори ч. л. великої морської солі;
  • 500 мілілітрів курячого бульйону;
  • пів пучка кропу.

Як приготувати гарнір з рису з морквою, цибулею та часником

Насамперед, необхідно замочити в холодній воді рис. Почистити та нарізати соломинками моркву. Обсмажити її разом з півкільцями ріпчастої цибулі на рослинній олії.

Рис з морквою, цибулею і часником

Потім, потрібно злити з рису воду й додати його до моркви та цибулі й добре все перемішати.  Рис повинен добре прогрітися на середньому вогні.

Смачний гарнір з рису з морквою, цибулею і часником

Після цього, слід додати всі сухі спеції, ще раз перемішати й залити гарячим курячим бульйоном чи водою. Рідина повинна закипіти.

Смачний гарнір з рису з морквою, цибулею і часником

Зубчики часнику треба почистити та відправити їх до рису, з допомогою дерев’яної ложки.

Смачний гарнір з рису з морквою, цибулею і часником

Зменшивши вогонь, сковорідку слід накрити кришкою й залишити рис, щоб добре пропарився до готового стану.

Готовий рис з морквою, цибулею та часником можна (щоб було гарніше) помістити в келих для мартіні й перевернути його на плоску тарілку. Зверху слід посипати страву кропом.

Рис з морквою, цибулею і часником

Так просто готується дуже корисний і смачний гарнір з рису, який ідеально смакує, як самостійна страва або зі свіжими овочами чи салатом.