Простий і смачний гарнір з рису з овочами та часником має розсипчасту структуру й ідеально підходить до страв із м’яса та риби. Зубчики часнику в цілому вигляді прекрасно відтіняють смак рису й доповнюють гарнір. Якщо під час приготування використати воду, а не бульйон, то рис з морквою, цибулею та часником можна буде вживати в період посту. Про те, як зварити гарнір з рису з овочами, йтиметься далі. Покроковий рецепт ілюстрований фотографіями.
Інгредієнти: Кріп, Кумин, Куркума, Морква, Перець гострий червоний мелений, Рис, Сіль, Спеції, Цибуля, Часник
Складники:
- 450 грамів довгозернистого білого рису;
- 1 велика морквина;
- 3 ріпчасті цибулини;
- 10 зубків часнику;
- пів ч. л. кумину (зіри);
- чверть ч. л. меленого перцю чилі;
- третину ч. л. куркуми;
- півтори ч. л. великої морської солі;
- 500 мілілітрів курячого бульйону;
- пів пучка кропу.
Як приготувати гарнір з рису з морквою, цибулею та часником
Насамперед, необхідно замочити в холодній воді рис. Почистити та нарізати соломинками моркву. Обсмажити її разом з півкільцями ріпчастої цибулі на рослинній олії.
Потім, потрібно злити з рису воду й додати його до моркви та цибулі й добре все перемішати. Рис повинен добре прогрітися на середньому вогні.
Після цього, слід додати всі сухі спеції, ще раз перемішати й залити гарячим курячим бульйоном чи водою. Рідина повинна закипіти.
Зубчики часнику треба почистити та відправити їх до рису, з допомогою дерев’яної ложки.
Зменшивши вогонь, сковорідку слід накрити кришкою й залишити рис, щоб добре пропарився до готового стану.
Готовий рис з морквою, цибулею та часником можна (щоб було гарніше) помістити в келих для мартіні й перевернути його на плоску тарілку. Зверху слід посипати страву кропом.
Так просто готується дуже корисний і смачний гарнір з рису, який ідеально смакує, як самостійна страва або зі свіжими овочами чи салатом.