Овочевий суп Мінестроне зі свининою

Овочевий суп Мінестроне зі свининою

Класичний Минестроне – це смачний домашній суп з багатою історією. Ця перша страва італійською кухні може бути рибною або м’ясною, овочевою і вегетаріанською. Щоб приготувати такий суп, потрібні лише базові компоненти у вигляді овочів, олії, спецій і круп, а також, фантазія. Адже, в таку страву можна додавати абсолютно будь-які інгредієнти на свій смак! Італійці, правда, для приготування використовують тільки сезонні овочі, але у мене будуть заморожені. Обов’язково приготуйте ароматний і смачний суп Мінестроне зі свининою і овочами на обід, а мій покроково оформлений рецепт з фото допоможе не упустити важливі нюанси приготування цієї італійської страви з такою незвичайною для нас назвою.

Складові:

  • овочі заморожені – 200 гр;
  • сочевиця – 50 гр;
  • свинина – 150 гр;
  • цибуля – 1 шт.;
  • спеції – за смаком;
  • олія рослинна;
  • картопля – 2 шт.;
  • масло вершкове – на смак;
  • зелень – за смаком.

Як приготувати суп Мінестроне в домашніх умовах

Для початку, для отримання насиченого смаку і аромату, варто засмажити м’ясо. Для цього, потрібно натерти свинину спеціями і нарізати невеликими кубиками. Найкраще вибирати помірно жирні м’ясні частини.

Обсмажити м’ясо на олії, після чого, залити водою або бульйоном до смаку.

Всипати до м’ясних шматочків нарізану дольками картоплю. Варити до напівготовності коренеплоду.

Поки картопля і м’ясо відварюються, варто зайнятися овочевий засмажкою. Ми пам’ятаємо, що в такий суп можуть йти будь-які овочі. Особисто я використовую готові заморожені суміші зі стручковою квасолею, солодким перцем, томатами, кабачками і цибулею-пореєм. Також, в суп можна додати дрібно нарізану моркву і селеру.

Обрані і нарізані овочі варто обсмажити на суміші рослинної олії та вершкового масла. Додати обсмажені овочі до супу.

Всипати сочевицю разом з овочами і варити до м’якості крупи.

Готовий суп зняти з вогню, довести до смаку та присмачнити спеціями і зеленню. Дати настоятися не менше п’яти хвилин, після чого, розливати по тарілках і подавати до столу!

Смачний і ароматний суп Мінестроне з м’ясом готовий! Він виходить ситний і дуже ароматний, відрізняється різноманітністю смакових відтінків.

Подавати домашній Минестроне найкраще з часниковими грінками або тостами. Смачного!

Хочете знати як правильно приготувати суп Мінестроне? Всі таємниці про класичний італійський суп розкриває Ілля Лазерсон. Просто дивіться його відео-рецепт.

Як бачите, суп Мінестроне, це збірна солянка на середземноморський лад. Страва виходить багатою на смакові відтінки, ситною і дуже смачною. Тонкі нотки обсмажених овочів додають йому насиченості, а обсмажене м’ясо робить наваристим і поживним.