Ескалоп зі свинини на сковороді - правильний, смачний і соковитий

Ескалоп зі свинини на сковороді – правильний, смачний і соковитий

Ми впевнені, що всі ті, хто просто обожнює м’ясні страви, оцінить запропонований рецепт. У нас сьогодні в меню – смачний і соковитий, правильно приготований ескалоп зі свинини на сковороді. Щоб приготування дійсно вдалося на славу, краще взяти свинячу корейку. Саме ця частина підійде найкраще для ескалопа. Крім свинини нам будуть потрібні тільки спеції, а це – сіль і чорний мелений перець. Ну і олія рослинна – зовсім небагато. Якщо ваш шматок м’яса досить жирний, то можна і без нього обійтися. Готувати вам допоможе мій покроково оформлений рецепт з фото. Отже, беремо необхідний набір інгредієнтів, кухонне начиння і приступаємо до готування.

Складові:

  • свинина (м’якоть, переважно корейка) – 300 гр;
  • сіль – на свій розсуд;
  • перець чорний мелений – за своїм смаком;
  • олія рослинна (може бути оливкова) – десь пару ст. ложок.

Як приготувати ескалоп зі свинини на сковороді правильно і смачно

Беремо відповідний шматок м’яса. Промиваємо його під проточною водою і обов’язково після миття обсушуємо, використовуючи паперові рушники. Перекладаємо м’ясо на обробну дошку, озброюємось гострим ножем і нарізаємо його на шматки, товщиною, близько, 2,5 см.

Для наступного кроку в приготуванні нам знадобиться харчова плівка (ми її замінили цього разу звичайним одноразовим поліетиленовим мішечком) і спеціальний молоточок, призначений для відбиття м’яса. Шматки свинини відбиваємо.

Знову беремо ножик, краї відбитої свинини надрезаем. Ця хитрість дозволить шматку м’яса при смаженні не скручуватись.

Кожен відбитий шматок свинини заправляємо спеціями.

Оптимально прогріваємо поверхню сковороди з рослинною олією. Обсмажуємо ескалоп на досить сильному вогні з двох сторін. При такому швидкому обсмажуванні, отримана верхня скоринка збереже соковитість внутрішніх волокон. Довести страву до потрібного ступеня просмаженя, вже на більш повільному вогні, можна після того, як обидві сторони будуть засмажені.

Коли наш соковитий і смачний ескалоп зі свинини, приготовлений на сковороді готовий, подаємо його до столу на гаряче! Будь-який гарнір підійде до такого смаженого м’яса. Ну і овочі або овочевий салат, звичайно ж, теж будуть доречні.

Відео-рецепт від ютуб-каналу “Кулінарія рецепти від 1000menu” дозволить побачити правильно приготування ескалопа. Переконайтеся наскільки це просто.

Всім смачного! Нехай ваші м’ясні закуски завжди будуть найсмачніші.