Шоколадний грушевий торт з вершковим кремом, желейним прошарком з груші та трюфелями

Шоколадний грушевий торт з вершковим кремом, желейним прошарком з груші та трюфелями

Якщо ви хочете побалувати себе справжнім французьким десертом, то сміливо можете зробити дома запропонований сьогодні, дуже смачний шоколадний грушевий торт з вершковим кремом. Ніжний желейний прошарок з груші, легкий та смачний вершково-шоколадний кремом і шоколадні трюфелі зроблять ваш домашній торт неповторно смачним. Кожен, хто покуштує звабливо апетитний шматочок такого шоколадно-трюфельного торта з карамельними грушами не забуде його смак вже ніколи. ? Апельсиновий сік, використаний для просочення коржів, прекрасно підкреслюємо смак шоколаду і надає десерту неповторні смакові нотки. Покроково оформлений рецепт з фото подробно демонструє приготування і оформлення цього смачного бісквітного торта в домашніх умовах. Найважливіші етапи приготування оформлені як окремий покроковий рецепт з фото. На них ви потрапите просто перейшовши за посиланням в інгредієнтах чи по тексту рецепта.

Нам знадобляться:

Для крему нам знадобиться:

  • 220 грам темного або гіркого шоколаду;
  • 400 грам 33% -35% вершків;
  • 40 грам білого цукру;
  • 4 штуки жовтків (близько 70 грам);
  • 90 грам апельсинового соку (для просочення коржів).

Як приготувати шоколадний грушевий торт з вершковим кремом

За вказаним в інгредієнтах рецептом готуємо бісквіт на окропі і сметані. Витримуємо його в плівці кілька годин на холоді, а потім, розрізаємо на коржі.

Шоколадний торт з грушами і трюфелями

До моменту, коли ви вирішите збирати свій шоколадний торт, карамельні груші в желе вже, теж, повинні вистоятися в морозильці потрібний для їх повного застигання час.

Груша в карамелі - желейно-фруктова прошарок для торта

Вершково-шоколадний крем для торта

Крем для цього десерту потрібно готувати безпосередньо перед складанням. Змішуємо цукор разом з жовтками і збиваємо їх до побіління і появи пишності всієї маси. Потім, вливаємо вершки, відправляємо на вогонь, постійно перемішуючи всю масу вінчиком. Як тільки температура досягне 82°С, прибираємо каструльку з вогню. Тепер, всипаємо шматочки темного або гіркого шоколаду. Чекаємо три-чотири хвилини, щоб він почав плавитися і пробиваємо все занурювальним блендером. Прибираємо шоколадний крем в холод на 3 години. Потім, підбиваємо його в міксері до пишної маси.

Шоколадно-грушевий торт з трюфелями

Як оформити шоколадний торт з желейним прошарком з груші, кремом і трюфелями

Збирати багатошаровий бісквітний торт починаємо з того, що кладемо один корж на обрану вами основу-підкладку і встановлюємо на нього формувальне кільце з ацетатної плівкою. Просочуємо його половиною вказаної порції апельсинового соку.

Шоколадно-грушевий торт з трюфелями

Одну четверту частину від всієї маси крему наносимо на просочений апельсиновим соком корж. На крем кладемо заморожений желейний шар карамельної груші.

Шоколадний торт з желейної прошарком з груші, кремом і трюфелями

Далі, збираємо так: закриваємо цей шар ¼ частиною крему, кладемо другий бісквітний корж з просоченням з апельсинового соку і накриваємо ¼ частиною крему, що залишився. Прибираємо зібраний десерт в холод для стабілізації крему і просочення бісквітів на 2 години.

Шоколадний торт з желейної прошарком з груші, кремом і трюфелями

Потім, прибираємо кільце і плівку. Обробляємо боки торта кремом.

Шоколадний торт з желейної прошарком з груші, кремом і трюфелями

Верх нашого домашнього десерту посипаємо крихтою з білого шоколаду, а бортики можна прикрасити будь-якою крихтою з печива чи бісквіта коричневого кольору або з чорного чи молочного шоколаду.

Шоколадний торт з желейної прошарком з груші, кремом і трюфелями

Зверху викладаємо трюфеля, серединку прикрашаємо двома печивами у вигляди сердечка або так, як вам подобається. Трюфеля, між іншим, не обов’язково мають бути зроблені своїми руками. Для оформлення торта можете використати і свої улюблені цукерки куплені в магазині. Прибираємо готовий шоколадний торт з желейним прошарком з груші не менш як на годину в холодильну камеру. Нехай там очікує своєї появи на святковому столі. ?

Шоколадний торт з желейної прошарком з груші, кремом і трюфелями

Такий трюфельний торт можна оформити в залежності від події до якої ви вирішили його спекти. Якщо прикрасите як я – сердечками, то можна подарувати його на день народження, день або річницю весілля або на день Валентина (свято закоханих). Але, якщо сердечка замінити на печива-ялинки або просто залишити серединку свого бісквітного торта порожньою (або через трафарет насипати ялинку, наприклад, зеленою кокосовою стружкою), то сміливо можна презентувати десерт як новорічний торт. Одним словом, достатньо дати волю фантазії і ви зможете оформити торт так, як підходить саме вам.

Хай зроблені вам ласощі завжди будуть найсмачнішими!?