Грушеве компоте на солоній карамелі - желейно-грушевий прошарок для торта

Грушеве компоте на солоній карамелі – желейно-грушевий прошарок для торта

Якщо в морозилці є такі заготовки як грушеве компоте на солоній карамелі та бісквітні коржі, то поєднати їх з улюбленим кремом та отримати смачний домашній торт не складе ніяких труднощів. Мені дуже подобається відтіняти загальний солодкий смак десерту невеликою кількістю солоного смаку. Смак такого незвичного желейно-фруктового прошарку дуже яскраво виділяється на тлі готового торта. Але ви можете і не додавати в карамель покладену за рецептом сіль. Адже, це ваш смак і ваше бажання. Але я рекомендую, все ж, хоч раз спробувати. 🙂 Покроково оформлений рецепт з фото демонструє як швидко і просто готується оригінальний желейно-грушевий прошарок для торта – незвичне і дуже смачне грушеве компоте на солоній карамелі.

Нам знадобиться:

Як приготувати грушеве компоте на солоній карамелі для торта

Смужки желатину замочуємо в дуже холодній воді. Краще, якщо вода буде зі шматочками льоду.

Груша в карамелі - желейно-фруктова прошарок для торта

Готуємо солону карамель за вказаним в інгредієнтах рецептом і, не знімаючи її з вогню, вводимо до неї маленькі шматочки груші.  Приблизний розмір шматочків – не більше як 1х1 см. Обов’язково даємо всій масі покипіти близько хвилини і тільки потім прибираємо її з вогню. Як тільки температура суміші опустилася трохи нижче 85°С, розпускаємо в карамелі желатинові листи. Тільки, і це обов’язково !!!, їх потрібно добре віджати від води.

Груша в карамелі - желейно-фруктова прошарок для торта

Тепер залишилося просто сформувати фруктово-желейний корж прошарку. Для цього, дно форми обтягуємо плівкою і ставимо її на дерев’яну дошку. Перекладаємо до неї карамель з грушею і прибираємо на 6-7 годин в морозилку. Коли желейний прошарок добре застигне, його легко буде витягти з форми і прибрати плівку. У такому вигляді його вже можна легко перенести і викласти як проміжний корж в своєму торті. В разі, коли ви зробили грушеве компоте на солоній карамелі заздалегідь, то вибрав його з кільця, швиденько обмотайте харчовою плівкою та знову відправте до морозильної камери. Там він і буде чекати часу, коли ви будете збирати та оформляти свій грушевий торт.

Груша в карамелі - желейно-фруктова прошарок для торта

Як бачите, груша в карамелі готується дуже просто і рецепт приготування такого незвичного і смачного прошарку для торта знадобиться господині, яка хоче радувати і дивувати домашніх і гостей апетитними і оригінальними домашніми тортами.