Вологий шоколадний бісквіт на окропі і сметані

Вологий шоколадний бісквіт на окропі і сметані

Бісквіт завжди є основною і фундаментом торта. Від його якості приготування багато в чому залежить остаточний результат і смак готового десерту. Мій заварний шоколадний бісквіт на окропі і сметані, який я сьогодні хочу вам представити, виходить ніжний, ароматний і соковитий. Зауважу, що після випічки в духовці він виходить досить вологий і не потребує додаткового просочення. Покроково оформлений рецепт з фото допоможе вам легко і просто спекти смачний, досить пишний і дуже шоколадний бісквіт з какао завареним на окропі.

Нам знадобиться для випічки:

  • 350 грам 72-82% вершкового масла;
  • 135 грам окропу;
  • 85 грам порошку какао;
  • 250 грам цукру + 1 ч. ложка ванільного екстракту;
  • 4 яйця калібру Д-1;
  • 2 грами дрібної солі;
  • 5 грам соди;
  • 350 грам пшеничного борошна (вищого сорту);
  • 200 грам 26% сметани.

Як приготувати шоколадний бісквіт на окропі і сметані

Починаємо приготування з того, що заливаємо порошок какао тільки що закипілої водою і перемішуємо. У міру змішування, маса какао почне густіти, але вона не повинна перетворитися в твердий клубок. Якщо у вас маса сильно загусла, то потрібно додати ще трохи окропу, щоб домогтися консистенції дуже густої сметани. Потрібна консистенція перед вами на фото. Заварене окропом какао залишаємо остигати.

Заварний шоколадний бісквіт на окропі і сметані

Далі – збиваємо м’яке масло (кімнатної температури) разом з цукром і ванільним екстрактом до появи пишності. Потім, вводимо охолоджену какао-масу і знову збиваємо. Вводимо з різницею в хвилину, по одному, всі яйця. Тепер черга за сметаною – продовжуємо збивати. Як тільки збили тісто для бісквіта зі сметаною, просіюємо решту сипучих інгредієнтів відразу в тісто і перемішуємо його. Готове до випічки шоколадне бісквітне тісто перед вами на фото.

Заварний шоколадний бісквіт на окропі і сметані

Форми закриваємо пергаментом по дну і по бортику. Розподіляємо тісто по формах у рівних частинах. Можна випікати все тісто одним коржем і потім його розрізати на 4 частини. Але мені зручно так, як роблю я.

Заварний шоколадний бісквіт на окропі і сметані

Відправляємо форми в духовку, в яка вже має температуру 180°С і випікаємо коржі близько тридцяти – тридцяти п’яти хвилин. Обов’язково проткніть коржі дерев’яною шпажкою, щоб переконатися в їх готовності. Шпажка повинна залишитися сухою. Тільки після цього виймаємо бісквіти як із духовки, так і із форми.

Заварний шоколадний бісквіт на окропі і сметані

Витримуємо заварні бісквіти до повного охолодження, а потім загортаємо обидва коржа в плівку і поміщаємо в холод на 8 годин.

Заварний шоколадний бісквіт на окропі і сметані

Тепер, наш дуже смачний мокрий шоколадний бісквіт з какао завареним на окропі повністю готовий до подальшої роботи з ним.

Заварний шоколадний бісквіт на окропі і сметані

Розрізаємо кожен корж на дві частини і можна збирати смачний шоколадний грушевий торт, для якого я і спекла свій бісквіт сьогодні.