Бісквіт завжди є основною і фундаментом торта. Від його якості приготування багато в чому залежить остаточний результат і смак готового десерту. Мій заварний шоколадний бісквіт на окропі і сметані, який я сьогодні хочу вам представити, виходить ніжний, ароматний і соковитий. Зауважу, що після випічки в духовці він виходить досить вологий і не потребує додаткового просочення. Покроково оформлений рецепт з фото допоможе вам легко і просто спекти смачний, досить пишний і дуже шоколадний бісквіт з какао завареним на окропі.
Інгредієнти: Борошно пшеничне, Ванілін, Вершкове масло, Вода, Какао, Сіль, Сметана, Сода, Цукор, Яйця
Нам знадобиться для випічки:
- 350 грам 72-82% вершкового масла;
- 135 грам окропу;
- 85 грам порошку какао;
- 250 грам цукру + 1 ч. ложка ванільного екстракту;
- 4 яйця калібру Д-1;
- 2 грами дрібної солі;
- 5 грам соди;
- 350 грам пшеничного борошна (вищого сорту);
- 200 грам 26% сметани.
Як приготувати шоколадний бісквіт на окропі і сметані
Починаємо приготування з того, що заливаємо порошок какао тільки що закипілої водою і перемішуємо. У міру змішування, маса какао почне густіти, але вона не повинна перетворитися в твердий клубок. Якщо у вас маса сильно загусла, то потрібно додати ще трохи окропу, щоб домогтися консистенції дуже густої сметани. Потрібна консистенція перед вами на фото. Заварене окропом какао залишаємо остигати.
Далі – збиваємо м’яке масло (кімнатної температури) разом з цукром і ванільним екстрактом до появи пишності. Потім, вводимо охолоджену какао-масу і знову збиваємо. Вводимо з різницею в хвилину, по одному, всі яйця. Тепер черга за сметаною – продовжуємо збивати. Як тільки збили тісто для бісквіта зі сметаною, просіюємо решту сипучих інгредієнтів відразу в тісто і перемішуємо його. Готове до випічки шоколадне бісквітне тісто перед вами на фото.
Форми закриваємо пергаментом по дну і по бортику. Розподіляємо тісто по формах у рівних частинах. Можна випікати все тісто одним коржем і потім його розрізати на 4 частини. Але мені зручно так, як роблю я.
Відправляємо форми в духовку, в яка вже має температуру 180°С і випікаємо коржі близько тридцяти – тридцяти п’яти хвилин. Обов’язково проткніть коржі дерев’яною шпажкою, щоб переконатися в їх готовності. Шпажка повинна залишитися сухою. Тільки після цього виймаємо бісквіти як із духовки, так і із форми.
Витримуємо заварні бісквіти до повного охолодження, а потім загортаємо обидва коржа в плівку і поміщаємо в холод на 8 годин.
Тепер, наш дуже смачний мокрий шоколадний бісквіт з какао завареним на окропі повністю готовий до подальшої роботи з ним.
Розрізаємо кожен корж на дві частини і можна збирати смачний шоколадний грушевий торт, для якого я і спекла свій бісквіт сьогодні.