Сьогодні я вирішила приготувати справжнісінькі шоколадні цукерки трюфель на своїй кухні. Результат виявився більш ніж просто смачно. 🙂 Під час приготування я користувалась французьким рецептом. Щоб домашні цукерки трюфель вийшли як справжні, потрібно використовувати шоколад з вмістом какао не менше 70% і жодного пальмового масла чи рослинних вершків. Обов’язково дотримуйтеся порад, викладених у моєму рецепті з покроково зробленими фото, і ваші домашні шоколадні трюфелі ніхто не відрізнить від справжніх.
Інгредієнти: Білий шоколад, Вершки, Вершкове масло, Інвертний сироп, Какао, Мигдалеве борошно, Розчинна кава, Цукрова пудра, Чорний шоколад
Кухня: Французька кухня
Складові:
- 250 грам чорного шоколаду (какао не менше 70%);
- 125 мл 33% -35% вершків;
- 1 ч.ложка розчинної кави;
- 25 грам вершкового масла 82%;
- 1 ст.ложка інвертного сиропу або кондитерської глюкози;
- 200 грам білого шоколаду;
- 100 грам какао-порошок;
- 50 грам мигдального борошна;
- 50 грам цукрової пудри.
Як приготувати шоколадні цукерки трюфель в домашніх умовах
Чорний шоколад ламаємо на шматочки і подрібнюємо ножем на кухонній дошці. Потім, перекладаємо його в глибоку скляну миску.
У кухлик вливаємо вершки і всипаємо каву. Підігріваємо вміст ковшика до 80°С, але не вище. При вищій температурі вершки можуть згорнутися. Поки вони нагріваються, треба розтопити масло і вилити його на подрібнений шоколад. Туди ж додаємо і інвертний сироп.
Коли вершки досягли потрібної температури, виливаємо їх на шоколад і залишаємо все на пару хвилин, щоб шоколад нагрівся і почав танути.
Потім, опускаємо вінчик на саме дно миски і, не відриваючи його від дна, обертаємо їм по колу. Якщо його відривати від дна, то шоколад наповниться киснем і цукерки важко буде сформувати. Це важливий момент. Тому, будьте уважні.
Готова шоколадна маса повинна вийти однорідною і гладкою. Прибираємо її в прохолодне місце на 20 хвилин. Щоби урізноманітнити смак своїх домашніх цукерок, до частини шоколадної маси я можу вводити вівсяне чи горіхове праліне. Але сьогодні я обійшлась без нього. 🙂
Тепер, беремо охолоджений шоколад і заповнюємо їм кондитерський шприц з широкою насадкою. Відрізаємо шматок пергаменту. З кондитерського шприца відкидаємо на пергамент цукерки однакового розміру. Форма цукерок на цій стадії не важлива, головне однаковий розмір. Відкладаємо майбутні цукерки трюфель застигати в холодне місце на 20 хвилин.
Поки вони застигають, треба розтопити білий шоколад.
Тепер, беремо кожен охолоджений шматочок і катаємо його в кульку. Я працюю з шоколадом в медичних рукавичках. Під час роботи шоколад, майже, не тане. В руках він розтане набагато швидше. Ділимо скачані домашні цукерки на три порції.
Вмочуємо одну частину в розтопленому білому шоколаді. Другу порцію обвалюю в сухому какао. А третя моя порція домашніх трюфелей “скупається” в суміші мигдального борошна та цукрової пудри. 🙂 Якщо ж я роблю трюфелі з праліне, то його же можу використати і в якості топінга.
Даємо домашнім цукеркам в білому шоколаді добре застигнути і викладаємо зроблені своїми руками шоколадні цукерки трюфель з трьома видами топінгу на блюдо. Тепер, саме час пригощати гурманів і любителів солоденького. ?
Для тих хто любить не тільки читати рецепти, але і дивитись процес приготування, пропоную подібний описаному вище рецепт французських трюфелей від ютубканалу CookingTime.
Сподіваємось, що від теперь, смачні домашні шоколадні цукерки трюфель назавжди замінять магазинні аналоги.
Смачних вам солодощів та гарного настрою! 🙂