Якщо ви вже почали пошуки рецепта ідеального торта до новорічного столу, то поспішаю поділитися з вами моїм улюбленим і перевіреним рецептом. Сьогодні розповім як зробити вдома дуже смачний Королівський арахісовий торт. Він дуже гармонійно поєднує у собі тонкі арахісові коржі без борошна з масляним кремом, зробленим на основі вареного згущеного молока. Своїм насиченим смаком кожен шматочок цього десерту здатний перетворити будь-який будній день на свято. Що ж собою являє мій улюбленець? Тонкі арахісові коржі, прошарок абрикосового джему і смачний ароматний масляний крем з вареною згущонкою. Встояти перед такою спокусою буде вкрай складно. Спекти самостійно такі вишукані ласощі вам допоможе мій покроково оформлений рецепт з фото.
Інгредієнти: Абрикосовий джем, Арахіс, Вершкове масло, Згущене молоко, Коньяк, Молоко, Розпушувач, Цукор, Яйця
Інгредієнти для торта
Арахісові коржі:
- цукор – 180 гр;
- арахіс очищений – 500 гр;
- яйця курячі – 3 шт.;
- молоко – 125 мл;
- розпушувач тіста – 1 ст.л.;
- сіль – 1 щіпка;
- масло вершкове – 2 ст.л.
Для прошарку:
- густий абрикосовий джем – 3-4 ст.л.
Крем:
- масло вершкове – 150 гр;
- варене згущене молоко – 300 гр;
- коньяк – 2 ст.л.
Зміст
Як приготувати арахісовий торт з масляним кремом зі згущеним молоком
Для торта нам знадобляться арахісові коржі. Їх детальний покроковий рецепт можна знайти, перейшовши за посиланням. Печемо один корж розміром 30х40 см, а потім, розрізаємо його поперек на три пласти.
Як правильно збити масляний крем зі згущеним молоком
Для приготування крему, масло і згущене молоко повинні бути однакової кімнатної температури, інакше, крем може не вийти однорідним. Щоб уникнути подібної аварії, тримайте про запас ще 50 гр масла кімнатної температури, які допоможуть виправити ситуацію в разі необхідності.
І так, збиваємо м’яке масло 2-3 хвилини. Потім, по одній ложці додаємо варене згущене молоко. В кінці збивання по 1 ложці вводимо коньяк. Він сильно облагороджує крем. Спробуйте крем на смак без нього і з ним. Порівняйте і завжди будете будете додавати коньяк, як це роблю я. Про дітей не турбуйтеся – в розрахунку на одного їдця виходить такий мізер спирту, що його масу можна вважати статистичною похибкою. ?
Починаємо збирати торт. Перший корж кладемо на блюдо або дошку і промазуємо джемом. Він повинен бути густим і, зрозуміло, без кісточок. Можете взяти будь-який густий джем з кислинкою і регулювати товщину його прошарку по своєму смаку.
Далі, розподіляємо по джему, приблизно, чверть всього крему.
Другий корж при зборці теж промазуємо джемом, а третій відразу покриваємо кремом – так легше буде вирівняти поверхню. Обмащуємо боки торта кремом і вирівнюємо. Якщо хочете торт прикрасити зверху бордюром з крему, відкладіть 3 ст.л. крему в кондитерський мішок з насадкою «зірочка».
Залишились оздоблювальні роботи. Намічаємо на торті ножем смужки однакової ширини. Через одну посипаємо грубо подрібненим обсмаженою арахісом.
З крему роблю бордюр по периметру торта і по намічених смужках. Я додатково прикрасила торт розтопленим шоколадом.
Відправляємо нашого красеня на холод мінімум на 2-3 години.
Саме час насолоджуватися божественним смаком арахісового тортика.
Смачного вам чаювання!