Свіжий вишневий компот смачний і, до того ж, освіжаючий прохолодний напій, який можна приготувати в сезон дозрівання ягід і фруктів. Наша сьогоднішня гастрономічна пропозиція, на основі свіжої стиглої вишні, чудово урізноманітнює асортимент літніх напоїв. Подробиці про те, як приготувати компот з вишні в каструлі, демонструє нижче запропонований покроково оформлений рецепт з фото.
Інгредієнти: Вишня, Вода, Гвоздика, Цукор
Складові:
- вишня стигла – приблизно 1 або 1,5 склянки;
- цукор-пісок – 3 супові ложки;
- вода – 1,5 л;
- гвоздика – 1-2 бутона.
Як зварити компот з вишні в каструлі
Приготування цього домашнього напою з ягід починаємо з того, що відбираємо найдостигліші вишеньки. Перебираємо їх, відриваємо, якщо є, гілочки і листочки. Ми будемо варити компот з вишень з кісточками, тому, видаляти їх зовсім не обов’язково. Відібрані вишеньки перекладаємо в друшляк і добре миємо.
Поки з вишні стікає вода, слід зробити солодкий сироп. У каструлю потрібного обсягу заливаємо звичайну воду. Закладаємо цукор-пісок, кидаємо для пряного аромату пару бутончиків гвоздики. Норму цукру варіюємо самостійно, орієнтуючись на свій смак. Доводимо підсолоджений вміст каструлі до кипіння.
У воду акуратно, щоб не обпектися бризками гарячої води, перекладаємо підготовлені вишневі ягоди. Спочатку вишеньки опустяться на дно тари.
Проварюємо ягоди на помірному вогні хвилин 10. Плоди вишні піднімуться до верху.
Наш смачний свіжий компот з вишні в каструлі готовий. У літню спеку фруктові та ягідні домашні напої гарячими пити не прийнято. Тому, ми його повністю охолоджуємо і переливаємо в банку або графин.
Якщо хочете мати прохолодний компот, то слід зберігати зварений домашній напій в холодильнику. Зберігатися там він може 3-4 дні.
Спробуйте самостійно в домашніх умовах приготувати компот з вишні в каструлі і пригощайте їм рідних і друзів на здоров’я! ?