Корейська кухня на весь світ відома своїми пікантними маринадами для страв з овочів, м’яса ти риби. В одному з корейських ресторанчиків мені пощастило познайомитися з ніжною яловичою вирізкою, відвареною та замаринованою з овочами. Цей пікантний корейський м’ясний салат з морквою та огірками настільки припав мені до душі, що рецепт надовго осів у скарбничці моїх улюблених страв. Сьогодні я хочу поділитися з вами секретом приготування цієї страви. Отже, апетитна маринована яловичина по-корейські – саме про це розповідає цей покроково оформлений рецепт з фото.
Інгредієнти: Зелень кропу, Зелень петрушки, Карі, Морква, Оцет, Перець чорний мелений, Рослинна олія, Свіжі огірки, Сіль, Цибуля ріпчаста, Цукор, Часник, Яловичина відварна
Кухня: Корейська кухня
Необхідні компоненти:
- 400 гр відварної яловичини (філе);
- 200 гр свіжої моркви;
- 200 гр ріпчастої цибулі;
- 200 гр свіжих огірків;
- 3-4 зубці часнику;
- 2/3 ч.л. солі;
- 2 ч.л. цукру;
- 2 ст.л. оцту 6%;
- 100 гр рослинної олії;
- 1 ч.л. чорного перцю;
- 2 ч.л. каррі;
- 1 пучок кропу;
- 1 пучок петрушки.
Як приготувати яловичину по-корейськи
Заздалегідь відварене яловиче філе необхідно нарізати довгими тонкими брусочками. Не принципово нарізати вздовж чи впоперек волокон, робіть як вам зручніше, на смакові властивості салату це ніяк не впливає. Підготовлене м’ясо прикриваємо харчовою плівкою та прибираємо в холодильник, а самі приступаємо до підготовки овочів.
Очищену моркву та свіжий огірок можна нарізати тоненькою соломкою, а можна скористатися терткою для корейської моркви та швиденько натерти. Цибулину звільнити від шкаралуп та нарізати півкільцями.
Зелень промити під проточною водою та промокнути паперовим рушником, видалити товсті гілки, ніжну частину подрібнити ножем.
Зубчики часнику почистити та вичавити через прес.
Складаємо в глибоку миску всі підготовлені компоненти: шматочки м’яса, подрібнену зелень та овочі, часник. Салат солимо, додаємо цукор та спеції, вливаємо в миску оцет та олію, після чого, ретельно перемішуємо.
В підсумку отримуємо ароматну та апетитну суміш м’яса та овочів. Залишаємо наш м’ясний салат по-корейські маринуватися в холодильнику. Приблизно за три години яловичина достатньо просочиться ароматами свіжих овочів, зелені та спецій. В процесі маринування раджу декілька раз перемішати всі компоненти для більш рівномірного розподілу смаків.
Через певний час можна подавати дуже ароматну, в міру гостру мариновану по-корейські яловичину з овочами як самостійну м’ясну закуску.
Цей пікантний салат з м’ясом та овочами відмінно зберігається в холодильнику протягом 2-3 діб, але, як показує практика, м’ясо по-корейські із задоволенням поїдається родиною набагато швидше.
М’ясо по-корейські – відео-рецепти
Пропонуємо розглянути і інші варіанти приготування популярної страви із корейської кухні.
Перший відео-рецепт з ютуб каналу “LudaEasyCook Позитивна Кухня”. Страва по запропонованому автором рецепту виходить дуже смачна, ніжна і швидка в приготуванні. Така яловичина по-корейськи має спеціальну назву Бульгогі чи то Пулькогі. Маринад з соєвим соусом і кунжутним маслом надають м’ясу незвичайний аромат і смак.
Наступний варіант приготування схожий на покроковий рецепт з фото, але, як завжди, є свої тонкощі та особливості.