Запечені баклажани в духовці або рецепт страви з баклажанів “Жульєн грибний з печериць в баклажанових човниках”

Баклажани запечені в духовці за цим рецептом, фаршировані печерицями, цибулею і сиром, настільки смачна страва, що ваші домашні або гості не зможуть відійти від столу поки не знищать всі ваші дуже смачні фаршировані баклажани.

Отже, щоб приготувати закуску “Жульєн грибний з печериць в баклажанових човниках” нам буде потрібно:

  • баклажани середнього розміру – 5 шт .;
  • печериці середнього розміру – 10 шт .;
  • цибулини середнього розміру – 2 шт .;
  • сметана – 3 ст. ложки;
  • соняшникова або оливкова олія;
  • чорний перець, сіль, червоний перець (паприка) – за смаком.

Як приготувати жульєн грибний з печериць в баклажанових човниках

Добре миємо баклажани.

Гострим ножем розрізаємо кожен плід вздовж, на дві половинки.

УВАГА: розрізати потрібно так, щоб плодоніжка разом з хвостиком залишилася на баклажані!

Посуд для запікання змащуємо оливковою або соняшниковою олією.

Баклажани солимо і змащуємо з усіх боків соняшниковою або оливковою олією.

Укладаємо в форму зрізом вгору.

Щоб вийшли добре запечені баклажани спочатку ставимо їх в прогріту до 200ºС духовку на 15-25 хвилин. Готові баклажани повинні легко протикатися сірником.

Посуд з запеченими баклажанами виймаємо з духовки і чайною ложкою виймаємо з них м’якоть, залишаючи біля шкурки не більш 0,5 см.

Вийняту м’якоть нарізаємо на дрібні шматочки.

Тим часом подумаємо як приготувати грибний жульєн для начинки. Для цього:

Дрібно нарізані печериці обсмажуємо на сковорідці 15-20 хвилин.

Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями і додаємо на сковорідку до печериць.

Смажимо на середньому вогні ще 15-20 хвилин.

Додаємо червону паприку, нарізану м’якоть баклажанів, солимо і перчимо до смаку.

Обсмажуємо все разом ще 2-4 хвилини.

Вимикаємо вогонь.

Додаємо сметану і все добре, але акуратно перемішуємо.

Наш жульен грибний готовий.

Тепер, щоб наші запечені баклажани стали фаршированими, приготовленою начинкою наповнимо наші “човники”.

Зверху фаршировані баклажани посиплемо натертим твердим сиром і відправляємо в духовку.

Тримаємо баклажани в духовці ще хвилин сім. Духовка повинна бути сильно розігріта.

Сир розплавився і зарум’яниться? Значить наш дуже смачний рецепт страви з баклажанів “Жульєн грибний з печериць в баклажанових човниках” готовий!

v-baklazhannyh-lodochkah-zhulen-gribnoj-iz-shampinonov

Всім смачного!!!

Дивіться відео від Ютуб каналу “YuLianka1981”