Часом хочеться нафарширувати різних овочів, але нема часу, щоб робити окремо кожну страву. Тому зараз ми розкажемо, як приготувати їх в одній каструлі.
Інгредієнти: Баклажани, Білокачанна капуста, Болгарський перець, Зелень, Кабачки, Куряче філе, Перець чорний мелений, Рис коричневий, Сіль, Томати, Томатна паста, Цибуля
Кухня: Болгарська кухня, Українська кухня
Вам треба взяти такі інгредієнти:
- невеликий качан капусти – 1 штука;
- перець солодкий болгарський – 4-5 штук;
- кабачок – 1 штука;
- баклажан – 1 штука;
- цибуля – 1 штука;
- куряче філе – 500 грамів
- рис коричневий – 2 столові ложки;
- помідор – 1-2 штуки;
- томатна паста – 2 столові ложки;
- сіль;
- чорний мелений перець – дрібка;
- зелень кропу і петрушки.
Як приготувати фаршировані овочі в одній каструлі
Спочатку підготуйте листя капусти на голубці. Якщо воно добре відокремлюється – зразу відрізайте та заливайте окропом. Якщо відкоремлюється погано – опустіть качан в киплячу воду, закрийте кришкою, вимкніть газ та потримайте його 15-20 хвилин. Потім дістаньте, охолодіть і легко відокремте листя.
Далі приготуйте фарш. Для цього дрібно поріжте куряче філе.
Додайте дрібно порізану цибулю та довгозерновий рис для формування.
Ось такий фарш у вас має вийти.
Далі підготуйте інші овочі. Спочатку промийте їх в воді з-під крану. З перця зріжте хвостики та дістаньте насіння. Кабачок поріжте кружальцями товщиною 2 сантиметра та дістаньте м’якоть. Баклажан також розріжте на 2-3 частини, дістаньте м’якоть та поріжте вздовж на шматочки.
М’якоть кабачка і баклажана можна додати в фарш або помістити разом з овочами в сотейник. Наповніть фаршем всі овочі, закрутіть голубці та складіть все в сотейник.
Томати поріжте скибочками і розкладіть на овочі. Розчиніть томатну пасту з водою та залийте нею всі овочі так, щоб розчин їх повністю покрив.
Якщо треба – досоліть страву, накрийте її кришкою і готуйте протягом години.
При подачі добре посипте овочі дрібно нарізаною зеленю петрушки та кропу.
Смачного.