Італійський яблучний пиріг з цілими яблуками

Італійський яблучний пиріг з цілими яблуками – це дуже смачна випічка з пісочного тіста, яка буквально тане в роті.  Пропонуємо вам рецепт цього чудового десерту.

Для приготування треба взяти наступні інгредієнти:

Начинка:

  • 4 свіжих яблук;
  • 8 цілих горіхів фундук (обсмажений);
  • 0,5 столової ложки ванільною цукрової пудри.

Тісто (1):

  • 150 грамів вершкового масла 72%;
  • 2 чайних ложки какао-порошку;
  • 3 столові ложки крижаної води;
  • 250 грамів пшеничного борошна.

Тісто (2):

  • 2 курячих яйця;
  • 190 грамів білого цукру;
  • 1 стручок ванілі;
  • 1,5 столової ложки ванільної цукрової пудри;
  • 160 грамів пшеничного борошна;
  • 200 мілілітрів молока 3,6%.

Сироп:

  • 500 мілілітрів питної води;
  • 150 грамів білого цукру;
  • 2,5 столових ложки інвертного сиропу (або кондитерської глюкози).

Зміст

Як приготувати яблучний пиріг з цілими яблуками по-італійськи

Тісто (1)

Змішайте борошно з какао, додайте шматочки масла і розітріть до стану крихти.

Далі додайте крижану воду та замішайте тісто в щільну грудку.

Італійський яблучний пиріг з цілими яблуками

Після цього розрівняйте тісто руками так, щоб воно набуло форми, в якій буде випікатися. Потім викладіть пергамент в форму, покладіть тісто та поставте в холод, якщо є необхідність.

Італійський яблучний пиріг з цілими яблуками

Як варити яблука в сиропі

Налийте в каструлю воду, додайте цукор.

Потім, влийте інвертний сироп. Якщо його нема, можна взяти кондитерську глюкозу або рідкий мед. Тільки мед кладіть в самому кінці, коли вода з цукром закипить. Поставте сироп на вогонь та зачекайте, коли він почне кипіти.

Тим часом візьміть яблука, помийте, почистіть, видаліть серединки, а потім покладіть в сироп на 7-8 хвилин.

Дістаньте яблука шумівкою та покладіть на паперовий рушник.

Італійський яблучний пиріг з цілими яблуками

Тісто (2):

Збийте цукор з жовтками, доки  маса не стане білою.

Насіння з стручка ванілі додайте в молоко і підігрійте, щоб воно стало теплим, але не гарячим.

Додайте яйця,  перемішайте, збільшіть вогонь та грійте суміш ще 3-5 хвилин, постійно мішаючи. Далі зніміть з вогню, додайте борошно і швидко перемішайте, щоб текстура вийшла гладкою.

Збийте білки з цукровою пудрою до стійких піків. Зразу ж відкладіть 2 столові ложки в ємність, де буде робитися начинка для яблук, а все інше введіть в остиглу молочну суміш за допомогою лопатки.

Італійський яблучний пиріг з цілими яблуками

Тепер можна починати збирати та пекти пиріг.

Дістаньте форму з тістом 1 та поставте всередину яблука.

Змішайте горіхи з відкладеними збитими білками і заповніть серцевину кожного яблука.

Італійський яблучний пиріг з цілими яблуками

Розігрійте духовку до 180-ти градусів за Цельсієм та залийте форму тістом 2.

Італійський яблучний пиріг з цілими яблуками

Випікати десерт треба 45 хвилин. Коли він буде готовий – дістаньте пиріг та охолодіть прямо в формі.

Італійський яблучний пиріг з цілими яблуками

Коли пиріг вистигне, посипте його пудрою, проріжте на шматки можете подавати до столу.

Розріз яблучного пирога

Смакуйте та пригощайте гостей.