Італійський яблучний пиріг з цілими яблуками – це дуже смачна випічка з пісочного тіста, яка буквально тане в роті. Пропонуємо вам рецепт цього чудового десерту.
Інгредієнти: Борошно, Борошно пшеничне, Ванілін, Вершкове масло, Вода, Горіхи, Інвертний сироп, Какао, Молоко, Цукор, Цукрова пудра, Яблука, Яйце
Кухня: Італійська кухня
Для приготування треба взяти наступні інгредієнти:
Начинка:
- 4 свіжих яблук;
- 8 цілих горіхів фундук (обсмажений);
- 0,5 столової ложки ванільною цукрової пудри.
Тісто (1):
- 150 грамів вершкового масла 72%;
- 2 чайних ложки какао-порошку;
- 3 столові ложки крижаної води;
- 250 грамів пшеничного борошна.
Тісто (2):
- 2 курячих яйця;
- 190 грамів білого цукру;
- 1 стручок ванілі;
- 1,5 столової ложки ванільної цукрової пудри;
- 160 грамів пшеничного борошна;
- 200 мілілітрів молока 3,6%.
Сироп:
- 500 мілілітрів питної води;
- 150 грамів білого цукру;
- 2,5 столових ложки інвертного сиропу (або кондитерської глюкози).
Зміст
Як приготувати яблучний пиріг з цілими яблуками по-італійськи
Тісто (1)
Змішайте борошно з какао, додайте шматочки масла і розітріть до стану крихти.
Далі додайте крижану воду та замішайте тісто в щільну грудку.
Після цього розрівняйте тісто руками так, щоб воно набуло форми, в якій буде випікатися. Потім викладіть пергамент в форму, покладіть тісто та поставте в холод, якщо є необхідність.
Як варити яблука в сиропі
Налийте в каструлю воду, додайте цукор.
Потім, влийте інвертний сироп. Якщо його нема, можна взяти кондитерську глюкозу або рідкий мед. Тільки мед кладіть в самому кінці, коли вода з цукром закипить. Поставте сироп на вогонь та зачекайте, коли він почне кипіти.
Тим часом візьміть яблука, помийте, почистіть, видаліть серединки, а потім покладіть в сироп на 7-8 хвилин.
Дістаньте яблука шумівкою та покладіть на паперовий рушник.
Тісто (2):
Збийте цукор з жовтками, доки маса не стане білою.
Насіння з стручка ванілі додайте в молоко і підігрійте, щоб воно стало теплим, але не гарячим.
Додайте яйця, перемішайте, збільшіть вогонь та грійте суміш ще 3-5 хвилин, постійно мішаючи. Далі зніміть з вогню, додайте борошно і швидко перемішайте, щоб текстура вийшла гладкою.
Збийте білки з цукровою пудрою до стійких піків. Зразу ж відкладіть 2 столові ложки в ємність, де буде робитися начинка для яблук, а все інше введіть в остиглу молочну суміш за допомогою лопатки.
Тепер можна починати збирати та пекти пиріг.
Дістаньте форму з тістом 1 та поставте всередину яблука.
Змішайте горіхи з відкладеними збитими білками і заповніть серцевину кожного яблука.
Розігрійте духовку до 180-ти градусів за Цельсієм та залийте форму тістом 2.
Випікати десерт треба 45 хвилин. Коли він буде готовий – дістаньте пиріг та охолодіть прямо в формі.
Коли пиріг вистигне, посипте його пудрою, проріжте на шматки можете подавати до столу.
Смакуйте та пригощайте гостей.