Рецепт цього домашнього борщу дещо різниться від традиційного, але готувати таким чином набагато легше та швидше. Родзинкою першої страви є використання, замість квасолі, зеленого горошку. Вона виходить дуже смачною, з насиченим рубіновим відтінком і приємним ароматом.
Інгредієнти: Болгарський перець, Буряк, Вода, Зелений горошок, Капуста, Картопля, Лавровий лист, М'ясо, Морква, Перець запашний горошком, Перець чорний мелений, Сіль, Томатна паста, Цибуля, Часник
Складники:
- 300 грамів яловичини (можна замінити свининою);
- 3 горошини духмяного перцю;
- 1 цибулина;
- 3 морквини середнього розміру;
- листок лавра;
- третина капустини;
- 2 буряки;
- 1 перець (солодкий);
- 100 грамів томат-пасти;
- 3 часникові зубки;
- 4 картоплі;
- червоний, чорний перець і сіль за смаком;
- 100 грамів зеленого горошку в замороженому вигляді;
- 4 літри води.
Як приготувати борщ із м’ясом і буряком по-домашньому
Спершу, слід зварити бульйон. Для цього необхідно помістити м’ясо (цілим шматком) в холодну воду й відправити його на максимальний вогонь, коли вода закипить, вогонь треба зменшити до мінімального й варити протягом 40 хвилин. З поверхні бульйону час від часу необхідно знімати піну, що утворюватиметься. Іще в каструлю до м’яса варто вкинути лавровий лист, цибулину (в цілому вигляді) та перець-горошок. Коли бульйон приготується ці складники можна буде викинути. Готове м’ясо необхідно нарізати на середні шматки й помістити назад в каструлю.
Як приготувати заправку для борщу
На тертці з великими отворами потрібно натерти морквини.
Буряк нарізати на соломинки.
Солодкий перець – на дрібні шматочки.
Потім, на розігрітій сковороді на рослинній олії овочі потрібно підсмажити, час від часу помішуючи. Вогонь має бути максимальним. Цей процес повинен зайняти 3 хвилини. Потім, вогонь слід зменшити до середнього, додати до овочів томат-пасту й тушкувати все 5 хвилин.
Фото нижче ілюструє те, як варто подрібнити капусту.
Картоплю необхідно нарізати на середні шматки.
Після цього, підготовлені овочі треба відправити до м’ясного бульйону й варити 5 хвилин. Потім, слід поставити в каструлю засмажку, всипати сіль і перець (за смаком), додати зелений горошок і дрібно нарізаний часник.
Усе повинно покипіти протягом 5 хвилин, тоді вогонь можна вимикати. Коли червоний борщ із буряком настоїться його можна куштувати. Разом зі сметаною – це невимовна смакота.
У народі кажуть, що в кожної господині борщ, навіть, приготований за одним і тим же рецептом, дещо відрізняється. Але, в будь-якому випадку, він завжди дуже смачний.