Борщ з м’ясом, буряком, свіжою капустою та зеленим горошком по-домашньому

Рецепт цього домашнього борщу дещо різниться від традиційного, але готувати таким чином набагато легше та швидше. Родзинкою першої страви є використання, замість квасолі, зеленого горошку. Вона виходить дуже смачною, з насиченим рубіновим відтінком і приємним ароматом.

Складники:

  • 300 грамів яловичини (можна замінити свининою);
  • 3 горошини духмяного перцю;
  • 1 цибулина;
  • 3 морквини середнього розміру;
  • листок лавра;
  • третина капустини;
  • 2 буряки;
  • 1 перець (солодкий);
  • 100 грамів томат-пасти;
  • 3 часникові зубки;
  • 4 картоплі;
  • червоний, чорний перець і сіль за смаком;
  • 100 грамів зеленого горошку в замороженому вигляді;
  • 4 літри води.

Зміст

Як приготувати борщ із м’ясом і буряком по-домашньому

Спершу, слід зварити бульйон. Для цього необхідно помістити м’ясо (цілим шматком) в холодну воду й відправити його на максимальний вогонь, коли вода закипить, вогонь треба зменшити до мінімального й варити протягом 40 хвилин. З поверхні бульйону час від часу необхідно знімати піну, що утворюватиметься. Іще в каструлю до м’яса варто вкинути лавровий лист, цибулину (в цілому вигляді) та перець-горошок. Коли бульйон приготується ці складники можна буде викинути. Готове м’ясо необхідно нарізати на середні шматки й помістити назад в каструлю.

Як приготувати заправку для борщу

На тертці з великими отворами потрібно натерти морквини.

терта морква

Буряк нарізати на соломинки.

Буряк соломкою

Солодкий перець – на дрібні шматочки.

нарізаємо перець

Потім, на розігрітій сковороді на рослинній олії овочі потрібно підсмажити, час від часу помішуючи. Вогонь має бути максимальним. Цей процес повинен зайняти 3 хвилини. Потім, вогонь слід зменшити до середнього, додати до овочів томат-пасту й тушкувати все 5 хвилин.

готуємо заправку

Фото нижче ілюструє те, як варто подрібнити капусту.

нарізаємо капусту

Картоплю необхідно нарізати на середні шматки.

ріжемо картоплю

Після цього, підготовлені овочі треба відправити до м’ясного бульйону й варити 5 хвилин. Потім, слід поставити в каструлю засмажку, всипати сіль і перець (за смаком), додати зелений горошок і дрібно нарізаний часник.

додаємо горошок

Усе повинно покипіти протягом 5 хвилин, тоді вогонь можна вимикати. Коли червоний борщ із буряком настоїться його можна куштувати. Разом зі сметаною – це невимовна смакота.

готовий борщ

У народі кажуть, що в кожної господині борщ, навіть, приготований за одним і тим же рецептом, дещо відрізняється. Але, в будь-якому випадку, він завжди дуже смачний.