Смачна куряча грудка, смажена на сковороді

Якщо приготувати курячу грудку за цим рецептом, то від страви не відмовляться ні дорослі, ні дітлахи. Це дуже смачно й соковито. Покроковий рецепт із фото та детальним описом неодмінно стане в пригоді.

Як приготувати соковиту курячу грудку на сковороді

Складники для заливки, завдяки якій курка матиме неперевершений смак:

  • 1 куряче яйце;
  • 1 ст. л. рослинної олії, що не має запаху;
  • 1 ст. л. картопляного крохмалю;
  • 1 ст. л. гірчиці;
  • 1 ч. л. солі.

Інгредієнти для заливки

Змішані заявлені компоненти є універсальною базовою заливкою, яка підійде для будь-якого виду м’яса: курячого, свинячого, яловичого, та, навіть, дичини. Щоб приготувати курячу грудку можна ще й додатково використати приправу карі (десь, пів чайної ложки).

додаємо спеції

Остаточно все перемішавши, можна занурювати в заливку шматки м’яса.

Курячу грудку слід нарізати на медальйони завтовшки 1-1,5 см.

ріжемо грудку

З’єднати її з маринадом.

додаємо м'ясо в маринад

Все слід старанно перемішати й залишити постояти не менше, ніж на пів години.

курка в маринаді

Для того щоб при обсмажуванні в м’ясі залишилося якомога більше соку, його необхідно викладати на добряче розігріту поверхню сковороди, змащену олією. Курятину потрібно викладати щільно впритул шматок до шматка.

викладаємо м'ясо на сковороду

Смажити треба під кришкою на максимальному вогні (він є запорукою соковитого м’яса).

обсмажуємо грудки

Коли пройде 5 хвилин, курку можна перевертати на іншу сторону, теж, під кришкою.

перевертаємо м'ясо

Обсмажене смачне куряче м’ясо краще смакує, якщо разом із ним запропонувати присутнім за столом свіжі чи консервовані овочі.

соковита грудка

Раптом вийде так, що всі шматки курячої грудки не вдасться помістити за раз на сковорідку, то переживати зовсім не варто. М’ясо в такій заливці в контейнері можна зберігати на нижній поличці в холодильнику до 4 днів. Найсмачніше виходить, якщо курятина перед смаженням маринується протягом цілої доби. Смажена куряча грудка за цим рецептом може стати ідеальною гарячою закускою на святковому столі.