Смачне, оригінальне та красиве домашнє печиво Печериці сміливо можна назвати мрією всіх ласунів. Незвичайні гриби виходять в міру солодкими, дуже ніжними й розсипчастими. Якщо долучити до процесу приготування випічки малечу, то це їй неабияк сподобається та ще більше посилить їхній апетит.
Інгредієнти: Борошно, Ванілін, Вершкове масло, Какао, Крохмаль, Маргарин, Сода, Цукор, Яйце
Складники:
- 1 яйце;
- дрібка ваніліну;
- 200 грамів муки;
- 2 склянки крохмалю;
- пів ч. л. соди;
- 100 грамів цукрового піску;
- 150 грамів вершкового масла (можна замінити маргарином);
- 40 грамів какао-порошку.
Як зробити розсипчасте печиво Печериці
Насамперед, необхідно приготувати тісто, для цього слід спершу з’єднати розм’якшене масло, яйця, цукор і ванілін.
Сухі інгредієнти: соду, просіяну муку та крохмаль теж потрібно змішати. Потім, слід сполучити утворену суміш із солодкою масляно-яєчною основою й замісити тісто, таке, щоб не липло до рук.
Потім, відправити його в холодильник (на 40 хвилин) або в морозильну камеру (біля, 10 хвилин).
Коли тісто охолоне, з нього потрібно сформувати кульки, котрі нагадували б за розміром волоський горіх.
Для більш гладкої їх поверхні, руки варто змочити в воді.
Потім, треба зробити спеціальну форму для виготовлення майбутніх грибків. Для цього, необхідно зрізати ножицями шийку з пластикової пляшки.
Її горлечко слід занурювати в какао та вдавлювати, акуратно прокручуючи, в кульку (як на фото).
Таким чином, вийдуть “майже справжні” печериці. Ніжки грибів триматимуться краще й не відламаються під час процесу формування, якщо формочку змочити водою. Капелюшок кожної печериці необхідно злегка приплюснути. Потім, грибочки з тіста слід розмістити шапочками до низу на деку, застеленому пергаментом.
Печиво повинно стояти в духовці доти, доки не стане рум’яним (це, десь, пів години). Температура розігрітої духовки має становити 180 °C.
Печені гриби з тіста з крохмалем, приготовані за даним рецептом, виглядають цілком як справжнісінькі печериці. Діти неодмінно оцінять таке десертне диво.