Вареники з сирою картоплею і цибулею – дуже смачні та незвичні

Милі господині, пропоную вам урізноманітнити своє меню і приготувати неймовірно смачні вареники з сирою картоплею і цибулею. З такою незвичною, для багатьох, начинкою, класичне блюдо набуває нового звучання і, може бути саме через новизну смаку, стає ще більш смачним. ? З мого, покроково оформленого, рецепта з фото ви зможете дізнатися, як з мінімальної кількості простих продуктів можна дуже швидко приготувати смачні, хоч і не зовсім класичні, українські вареники.

Нам знадобиться:

Вареники з сирою картоплею і цибулею

  • картошка середнього розміру – 5 шт.;
  • кухонна сіль -1 ч.л.;
  • чорний мелений перець – ½ ч. л.;
  • цибуля ріпчаста – 2 шт.;
  • рослинна олія – 100 гр;
  • масло вершкове – 100 гр;
  • тісто для вареників – 1 порція.

Як зробити вареники з сирою картоплею і цибулею

В першу чергу потрібно замісити тісто на вареники. Окремий покроковий рецепт з фото докладно демонструє як це правильно зробити. Перейти на нього можете за посиланням вище. А ми переходимо до наступного етапу.

Як готується начинка з сирої картоплі для вареників

Для початку, слід приготувати смажену цибулю для заправки вареників. Очищаємо одну цибулину, ріжемо її на чотири частини і шаткуємо півкільцями.

Вареники з сирою картоплею і цибулею

Підсмажуємо цибульку на сковороді з рослинною олією до прозорості.

Вареники з сирою картоплею і цибулею

Далі, займемося підготовкою нашої незвичайної картопляної начинки. Потрібно очистити другу цибулину і нарізати її дуже дрібними кубиками.

Вареники з сирою картоплею і цибулею

Нарізку солимо і перемішуємо. Нам потрібно, щоб виділився цибульний сік, який в подальшому не дасть сировій картопляній начинці потемніти.

Вареники з сирою картоплею і цибулею

Картоплю чистимо і відразу опускаємо бульби в прохолодну підсолену воду. Така «ванна» допоможе бульбам залишатися світлими. Коли вся картопля начищена, ретельно миємо її в декількох водах.

Вареники з сирою картоплею і цибулею

Дістаємо з води по одній картоплину і нарізаємо бульби спочатку на тоненькі пластинки, потім, шаткуємо найтоншої соломкою і, далі, соломку нарізаємо як можна меншими кубиками.

Вареники з сирою картоплею і цибулею

Першу нарізану картоплину відразу змішуємо з цибулею і тільки потім беремося за нарізання наступного бульби. Коли вся картопля нашаткувана, потрібно додати до неї сіль, що залишилася, перець і перемішати.

Вареники з сирою картоплею і цибулею

Далі начинку з картоплі перекладаємо до сита і даємо постояти три-п’ять хвилин, щоб стік зайвий сік.

Вареники з сирою картоплею і цибулею

За цей час ми робимо з заготовленого на початку тіста заготовки для майбутніх вареників. Сьогодні я ліпила картопляні вареники з тіста на сироватці і яйці. Але ви можете використати свій улюблений рецепт вареничного тіста або обрати той, що вам сподобався у нас на сайті .

І так, щоби швидко та правильно наліпити вареників, спочатку відриваємо від основного шматка тіста шматочки, розміром, приблизно, з невелике яблуко і скочується в «ковбаску».

Вареники з сирою картоплею і цибулею

Ковбаску ріжемо на кружечки, розміром як на фото.

Вареники з сирою картоплею і цибулею

Після цього, кожний кружечок обвалюємо у борошні і трохи притискаємо руками.

Вареники з сирою картоплею і цибулею

Качалкою акуратно розкачуємо і у нас виходять круглі заготовки для вареників.

Вареники з сирою картоплею і цибулею

Як ліпити вареники з картоплею

Спершу, начинку перекладаємо до миски і змішуємо її з шматочком м’якого вершкового масла.

Вареники з сирою картоплею і цибулею

Цей інгредієнт ми додаємо для того, щоб начинка краще збиралася в купку і з неї простіше було зліпити вареник.

Тепер, беремо кругляшек тіста і на серединку його кладемо чайну ложку (з гіркою) картопляної начинки.

Вареники з сирою картоплею і цибулею

Ліпимо вареник сильно натискаючи пальцями на краї тіста та з’єднуючи їх .

Вареники з сирою картоплею і цибулею

Готові вареники з сирою картоплею складаємо на підсипану борошном дошку або на будь-яку іншу плоску поверхню.

Вареники з сирою картоплею і цибулею

Як правильно варити вареники з картоплею

До цього часу вода в каструлі для варіння вареників вже повинна закипіти. Опускаємо їх в трохи підсолену киплячу воду і варимо десять хвилин. Не забудьте акуратно мішати ложкою, щоб не допустити прилипання вареничків до дна каструлі. І ще один важливий момент: після того, як вода знову закипить, обов’язково потрібно зменшити вогонь. Вареники повинні варитися до готовності про слабкому кипінні.

Вареники з сирою картоплею і цибулею

Перед тим як витягати, обов’язково спробуйте один. Так ви дізнаєтеся чи достатньо вже проварилося тісто.

Витягуємо вареники шумовкою з каструлі та складаємо до миски. Додаємо вершкове масло.

Вареники з сирою картоплею і цибулею

Як подають вареники з картоплею

Так як не всі мої домочадці люблять цибулю, то цибульову піджарку, яку ми приготували на початку рецепта, я, звичайно, подаю до вареників окремо. Але якщо у вас в родині таких проблем немає, то сміливо можете додавати смажену цибулю в загальну миску з варениками. Якщо приготували смачну ікру з цибулі, то страва стане ще колоритнішею і смачнішею.

Сметанку я, зазвичай, пропоную їдокам порційно, в невеликих розетках Але якщо вам не хочеться бруднити багато посуду, то можете подати її і в загальному соуснику.

Вареники з сирою картоплею і цибулею

Вареники з сирою картоплею і цибулею вийшли дуже смачні, ну просто смакота!

Вареники з сирою картоплею і цибулею

Сирова картопля встигла як слід проваритися, а наявність масла зробило її приємною і соковитою. На доказ цього представляю фото, на якому один вже відварений вареник я сфотографувала у розрізі.

Приємного апетиту всім! ?