Цю смачнющу закуску у нас у сім’ї називають по різному: цибульна, цибульова чи то цибулева ікра. Не знаю який варіант назви цієї страви вам прийдеться до смаку, але, в разу якщо ви фанат жареної цибулі, то ця бюджетна та проста у приготуванні ікра із цибулі вам точно сподобається. 🙂 У моїй сім’ї це головне доповнення до вареників з картошкою та капустою. Але така цибулева ікра добре поєднується з просто відвареною картоплею, з картошкою-пюре, рисом, гречкою та з бобовими. Смачна вона і просто зі свіжим хлібом. Мій покроково оформлений рецепт з фото демонструє для вас її приготування.
Інгредієнти: Коріандр мелений, Куркума, Перець чорний мелений, Рослинна олія, Сіль, Цибуля
Інгредієнти:
- великі ріпчасті цибулі – 2 шт.;
- олія рослинна 2-3 ст.л.;
- сіль – 0,5 ч.л.;
- куркума – за смаком;
- коріандр – за смаком;
- перець чорний мелений – за смаком.
Як зробити цибулеву ікру
Очищену цибулю потрібно потримати у воді 5-10 хвилин. Після такої “ванни” страва з неї буде більш соковитою та при нарізанні від неї буде менше сліз.
Щоби подрібнити цибулю я використовую комбайн, але можно і просто дрібно нарізати ножем. Маю зазначити, що від способу подрібнення ікра із лука міняє смак. Тому, можете спробувати оба варіанта, та обрати той, що буде для вас більш смачним.
Дрібно нашатковану цибулю викладаємо у прогріту рослинну олію на глибоку сковороду чи у сотейник.
Додаємо всі зазначені у інгредієнтах спеції. Набір спецій ви можете змінювати згідно своїм уподобанням. Але для нас саме такий набір є ідеально гармонійним. Лукова ікра стає красивого кольору та має приємний аромат та смак.
Помішуючи смажимо суміш на вогні середньої інтенсивності хвилин десять.
Така цибулева ікра ароматна, соковита і неймовірно смачна.
Подавати її на стіл треба у салатничці. Смачною цибульна ікра буде як теплою, так і у холодною. Якщо ви любите страви з цибулею, то обов’язково випробуйте мій рецепт.