Вареники з сиром та родзинками – не тільки смачна страва, але і дуже корисна. У зернистому сирі міститься велика кількість кальцію і інших, не менш корисних для організму, речовин. Родзинку доповнюють смак начинки та збільшують кількість корисних речовин. 🙂Яскравий, з легкою кислинкою, вишневий соус робить страву ще більш смачною та незабутньою в подачі. Звичайно ж, страву не можна віднести до дієтичних, але іноді можна себе і близьких потішити цією смакотою. 🙂 Про те, як смачно та правильно приготувати вареники з творогом ви дізнаєтеся з мого покроково оформленого рецепту з фото.
Інгредієнти: Борошно, Вишневий сік, Вода, Крохмаль, Манна крупа, Родзинки, Сир, Соняшникова олія, Цукор, Яйце
Кухня: Українська кухня
Для приготування смачних вареників з сирною начинкою і вишневого соусу нам знадобляться самі звичайні продукти.
Для тіста:
- борошно – 3 скл.;
- яйце – 1 шт.;
- вода – 1 скл.;
- соняшникова олія – 3 ст. л.
Для начинки:
- сир – 600 гр;
- цукор – 1 скл.;
- яйце – 1 шт.;
- манна крупа – 3 ст. л.;
- родзинки – 1 скл.
Для соусу:
- вишневий сік – 1 скл.;
- цукор – 2 ст. л.;
- крохмаль – 1 ст. л.
Зміст
Як приготувати вареники з сиром і вишневим соусом
Спершу займемося начинкою. Вона у нас буде не звичайна творожна, а з родзинками.
Як зробити начинку з сиру для вареників
Змішайте зернистий сир з цукром, яйцем, родзинками і манкою.
Отриману масу залиште на 30 хвилин, щоб манна крупа набухла.
Поки начинка настоюється, потрібно замісити тісто.
Як замісити тісто для вареників з сиром
Просійте борошно в глибоку миску, зробіть в ній невелику ямку. Додайте туди яйце, соняшникову олію і воду. Змішуйте все спочатку ложкою, а потім вимесіть руками.
Посипте борошном дошку для розкочування і продовжуйте місити тісто руками вже на ній. Повинен вийти досить щільний шар тіста. Загорніть його в харчову плівку або у поліетиленовий пакет і покладіть в холодильник на 30-40 хвилин.
Як ліпити вареники в формі
Коли тісто дозріє, дістаньте його і відокремте невеликий шматок для розкочування в пласт. Розкачайте тісто досить тонко, товщиною в 1-1,5 мм і застеліть їм спеціальну форму для вареників. У мене металева, в ній дуже зручно їх ліпити, не потрібно вручну вирізати кружальця і защипувати краї. Як що у вас не є такої форми, то теж не біда. Просто будете ліпити вареник звичайним способом.
Заповніть ячейки форми начинкою. Розкачайте ще один такий же пласт тіста і накрийте поверху начинки. Трохи притисніть верх руками, а потім, розкачайте качалкою. Краї приберіть, а вареники витрусіть на стіл, перевернувши варенницю.
Як варити вареники з сиром та родзинками
Відправте їх в киплячу, трохи підсолену воду. Варитися такі вареники з сиром та родзинками треба протягом п’яти хвилин після закипання.
Дістаньте зварені варенички з сиром в глибоку миску. Додайте шматочок вершкового масла і перемішайте. Нам потрібно щоб кожен вареник був змазаний маслом.
Як приготувати вишневий соус для вареників
Щоб приготувати соус, налийте вишневий сік в сотейник, доведіть до кипіння, додайте цукор. Проваріть на середньому вогні 2-3 хвилини. Розчиніть крохмаль в невеликій кількості холодного соку і влийте цівкою в киплячу рідину. Ще кілька хвилин проваріть і зніміть з плити.
Подаючи на їдокам, викладіть домашні вареники з сиром та родзинками на тарілку та полийте зверху вишневим соусом. Додатково в окремому посуді можете подати сметану та решту вишневого соусу.
Вживати страву потрібно в теплому вигляді. Вишневий соус можна замінити на будь-який інший на ваш смак.
Смачного!