Мої домочадці настільки люблять наші українські вареники, що можуть їсти їх хоч кожен день. Тому, я маю велику практику у їх приготуванні. 🙂 Сьогодні я охоче поділюся своїм улюбленим рецептом. Презентую – мої домашні вареники з картоплею та грибами. Думаю, що ваші рідні, також, не залишаться байдужими до цієї ароматної і апетитної страви. Я вже розповіла як я готую універсальне тісто для вареників на сметані і воді. Треба зазначити, що з будь-якою начинкою вареники з нього завжди вдаються на славу. Як завжди, викладаю покроково проілюстрований фото-рецепт приготування страви. Використовуючи його, ви зможете самостійно приготувати цю смачну традиційну страву української кухні.
Інгредієнти: Вершкове масло, Готове тісто, Гриби, Картопля, Перець чорний мелений, Сіль, Цибуля
Кухня: Українська кухня
Нам потрібно заготовити:
- тісто для вареників на сметані і воді – 300 гр;
- варену картоплю – 300 гр;
- гриби – 100 гр;
- цибулина – 1 шт.;
- вершкове масло – 20 гр;
- чорний мелений перець;
- сіль.
Зміст
Як приготувати вареники з картоплею та грибами
При заздалегідь замішаному тісті, ви зможете достатньо швидко приготувати цю страву. А якщо до ліплення вареників підключити дітей і/або коханого чоловіка, то справа йде на лад набагато швидше. Та й такі, зліплені колективно, вареники здадуться вам найсмачнішими у світі! ? Отже, тісто для вареників у нас готове, воно лежить і набирається сил під плівкою. Будемо готувати смачну комбіновану начинку .
Як зробити начинку з картоплею та грибами
Цибулю і гриби подрібнюємо перед обсмажуванням. Ось як я порізала їх перед відправленням до сковороди.
Порізану кубиками цибулю засмажуємо у вершковому маслі з подрібненими грибами. Сьогодні я використовую заморожені білі гриби. З літа я наморозили їх достатню кількість і тепер використовую для приготування різних страв. Але для начинки підходять і будь-які інші гриби. Беріть ті, які ви любите. Це можуть бути: печериці, опеньки, білі, гливи, лисички та інші. Гриби можуть бути у замороженому або свіжому вигляді. Якщо у вас свіжі, то промиваємо їх від забруднень, даємо стекти воді, ріжемо і відправляємо до цибульки смажитися. Цибулю з грибами обсмажуємо помішуючи, хвилин 7-10.
Відварюємо картоплю, як зазвичай, і гарячою розминаємо за допомогою товкушки.
До картопляної начинки додаємо підсмажену цибулю з грибами. Перемішуємо і пробуємо на сіль. Додати до начинки трохи чорного перцю теж не завадить. 🙂
Як ліпити вареники
Тонко розкачуємо тісто і, використовуючи спеціальні форми або звичайний фужер для вина з діаметром, приблизно, 8 см, формуємо круглі заготовки. На середину тіста викладаємо начинку і складаємо його навпіл, ретельно защипуючи краї. Щоб вареники вийшли з гарним краєм – робимо додаткові защипи по зовнішній стороні вареника. На моєму фото видно, яким має вийти край. Але, можно і просто зліпити кінці. Так, теж, буде смачно. 🙂
Красиві домашні вареники зі смачною начинкою зліплені, тепер, можна їх варити.
Як зварити вареники
Кип’ятимо воду в каструлі, розраховуючи кількість води таким чином, щоб вареники не тіснилися, а вільно плавали. Після закипання воду солимо і запускаємо до неї варенички. Тепер, важливо простежити, щоб вони не прилипли до дна. Щоб цього уникнути, потрібно акуратно їх помішати ложкою. Коли вода знову закипить, зменшуємо вогонь і продовжуємо варити. Після того, як вареники з’являться на поверхні, варимо ще хвилини 3-4.
З чим і як подати вареники з картоплею та грибами
Приготовлені вареники дістаємо шумівкою і складаємо на широке блюдо. Треба простежити, щоб вони не прилипли один до одного. Вареники рекомендується заправляти рослинною олією або топленим вершковим маслом. Можна заправити просто свіжою сметаною. Смачною буде подача з підсмаженою на соняшниковій олії цибулею чи то з цибулевою ікрою.
Таким чином, як сервірувати і з чим подати смачні вареники з картоплею та грибами залишаю за вами. ?
Пригощайте рідних традиційними українськими стравами та самі їжте з апетитом! 🙂