Закусочні бутерброди з оселедцем, буряком і яйцями на чорному хлібі

Закусочні бутерброди з оселедцем, буряком і яйцями на чорному хлібі

Сьогодні я хочу поділитися з кулінарками простим способом приготування дуже смачних бутербродів. Смачних, але не простих! Вони одночасно мають чотири види намазки. Закусочні бутерброди з оселедцем, буряком і яйцями на чорному хлібі виходять яскраві, апетитні, ситні і дуже смачні. Я дала їм назву “Світлофор”. На мою думку, це оригінальна альтернатива класичному салату Оселедець під шубою, але з дуже оригінальною подачею на святковий стіл. Вивчивши мій покроково оформлений рецепт з фото, ви легко і просто зможете зробити смачні бутерброди до святкового столу з доступних і недорогих продуктів.

Інгредієнти:

Закусочні бутерброди з оселедцем, буряком і яйцями на чорному хлібі

Перш ніж почати готувати я хочу зробити невеликі пояснення щодо вибору продуктів.

Оселедець краще взяти великий та жирний, середньої або вище середньої солоності. З малосольним оселедцем бутерброди будуть занадто прісними і не такими смачними.

Буряк для цієї страви краще взяти вінегретних. У такого корнеплода дуже гарний насичено-бордовий колір. Да і смак у вареного вінегретного буряка теж приємніший.

Майонез раджу взяти жирний. На відміну від легкого майонезу він не стікає і начинка не буде розповзатися по хлібу.

Хлібець я для своїх бутербродів вибрала житній бездріжджовий. Але, якщо вам більше подобається білий або сірий хліб, то сміливо беріть його. Ваші святкові бутерброди від цього гірше не стануть.

Як приготувати закусочні бутерброди з оселедцем, буряком і яйцями на чорному хлібі

І так, приготування почнемо з підготовки оселедця. Для початку, видаляємо голову, кістки, шкіру і нарізаємо на філе. Якщо не хочете затримуватись на цьому підготовчому етапі, то купіть готове філе.

Закусочні бутерброди з оселедцем, буряком і яйцями на чорному хлібі

Далі, відварені яйця очищаємо від шкірки і відокремлюємо білок від жовтка.

Закусочні бутерброди з оселедцем, буряком і яйцями на чорному хлібі

Варений буряк, теж, звільняємо від шкірки. Потім, на дрібній тертці окремо натираємо спершу білок яйця, потім жовток і останнім подрібнюємо варений буряк. Якщо порушити зазначену послідовність подрібнення продуктів, то доведеться після кожного натирання ретельно мити терку і витирати її насухо. А все тому що, буряк може пофарбувати білок та жовток.

Закусочні бутерброди з оселедцем, буряком і яйцями на чорному хлібі

Дрібно шаткуємо вимиту і злегка підсушену зелену цибулю.

Закусочні бутерброди з оселедцем, буряком і яйцями на чорному хлібі

На наступному етапі, кожен подрібнений компонент для намазки (буряк, жовток, білок і цибулю) змішуємо з майонезом в окремій ємності. На кожен продукт йде, приблизно, 30 грам популярного соусу.

Закусочні бутерброди з оселедцем, буряком і яйцями на чорному хлібі

Хліб нарізаємо тонкими скибками середнього розміру. Всі підготовчі роботи зроблені і ми можемо приступити до складання та оформлення оригінальних, простих у приготування і дуже смачних бутербродів.

У центр шматка хліба кладемо чайною ложкою намазки з зеленою цибулею, потім, по черзі викладаємо навколо неї решту начинок. Чергуючи їх, акуратно викладаємо невеликими порціями поки не заповниться весь простір на хлібі.

Закусочні бутерброди з оселедцем, буряком і яйцями на чорному хлібі

Завершальний акорд – філе оселедця кладемо в центр бутерброда на зелену цибулю і прикрашаємо всю композицію невеликою гілочкою кропу.

Подивіться, які апетитні і святкові у мене вийшли бутерброди з оселедцем та різнокольоровими намазками з буряка, яєць та зеленої цибулі.

Закусочні бутерброди з оселедцем, буряком і яйцями на чорному хлібі

Завдяки яскравим інгредієнтам, за зовнішнім виглядом бутербродики дійсно нагадують світлофор та притягають погляд. На смак, як я вже казала, вони дуже схожі на улюблений багатьма салат Шуба. Обов’язково приготуйте такі різнокольорові смачні бутерброди на чорному хлібі гостям або сім’ї на святковий стіл і переконайтеся, що найпростішу, але смачну і красиву закуску з оселедцем вони, буквально, зметуть зі столу.

Смачного!