Салат Сьомга під шубою - як прикрасити Сьомгу під шубою

Салат Сьомга під шубою – як прикрасити Сьомгу під шубою

Незмінним традиційним гастрономічним атрибутом в новорічну ніч, та й на більшості святкових застіль, є популярний салат Оселедець під шубою. Пропонуємо не зраджувати традиціям, але змінити класичний склад улюбленого салатного блюда і приготувати новий кулінарний шедевр, який не поступається, а може бути і перевершує, за смаковими якостями свій аналог. Сьогодні готуємо пошаровий овочевий салат Сьомга під шубою. У ньому ми традиційного оселедця замінимо на слабосоленую червону рибу сьомгу. Покроково оформлений рецепт з фото продемонструє приготування салату з буряком, а відео-рецепт покаже як готувати Сьомгу під шубою без буряка. В кінці поста пропонуємо нові цікаві ідеї оформлення та подачі цього салату. Це додатковий бонус цього посту. ?

Складові:

  • риба червона слабосолона (сьомга) – 100 гр;
  • варена морквина – 1 шт.;
  • варений буряк – 1 шт .;
  • варену картоплю – 1-2 шт .;
  • цибуля-ріпка (побільше) – 1 шт .;
  • майонез – 3 ст. ложки;
  • для прикраси – цибуля зелена (за бажанням).

Як приготувати Сьомгу під шубою

Ми заздалегідь відварюємо в трохи підсоленій воді потрібні коренеплоди. У нас це морквина, бульби картоплі та буряк. Дані продукти після варіння добре остудити, а потім, очистити від шкірки.

Для подрібнення сьомги скористаємося гострим ножем. Наріжемо рибу на дрібні шматочки.

Як приготувати сьомгу під шубою - покроковий рецепт з фото

Далі, для подрібнення коренеплодів нам буде потрібно терка з великим отворами. Натираємо очищені відварні плоди картоплі.

Як приготувати сьомгу під шубою - покроковий рецепт з фото

Подібним способом чинимо і з морквою.

Як приготувати сьомгу під шубою - покроковий рецепт з фото

І з буряком. ?

Салат сьомга під шубою - цікава подача

У рецепті використовується ще ріпчаста цибуля. Її на дощечці наріжемо дрібними шматочками.

Салат сьомга під шубою - цікава подача

Всі потрібні інгредієнти для салату підготовлені. Приступаємо до формування. Зробити це можна порційно, наприклад, як у нас в рецепті. Але можна викласти Сьомгу під шубою і на загальному плоскому, достатньо великому салатнику.

У будь-якому випадку, перший шар – риба. На неї поміщаємо нарізану цибулю, яку закриваємо сіточкою з майонезу. Звичайно ж, він може бути покупний, але я більше люблю використовувати для салатів домашній майонез. Потім, слідує шар подрібненої моркви, далі – картопляний. Картопляний шар покриваємо майонезом. Завершуємо натертим буряком. Прикрашаємо за своїм бажанням і на свій розсуд. Можна скористатися зеленню і спеціально залишеними шматочками сьомги.

Салат сьомга під шубою - цікава подача

Приємного всім перекусу, а також, гарних і смачних свят!

Салат сьомга під шубою - цікава подача

А ось і обіцяний відео-рецепт – салат Сьомга під шубою без буряка.

А теперь і обіцяне оригінальне оформлення та цікава подача Сьомги під шубою.

Перший варіант оформлення є, до того ж, і ще одним, відмінним від попереднього, рецептом салату без буряка.

А така подача і прикраса салату схожа на наш покроковий рецепт з фото, але в круглій формі і без буряка.

Використовуючи цей відео-рецепт можна приготувати незвичний та ефектний салат рулет з червоною рибою. Такий простий і дуже красивий салат-рол з сьомгою дуже оригінально виділяється серед святкових страв і стане окрасою столу.

І останній сьогоднішній відео-рецепт перевертає класичний салат Шуба “з голови на ноги”. Спробуйте і ви зробити такий салат Сьомга на шубі.

Ось, мабуть і все. ? Ви тепер знаєте різні, по вхідних інгредієнтах, варіанти як приготувати сьомгу під шубою – салати з буряком і без буряка, а також, прості, але красиві і цікаві ідеї декору та подачі Сьомги під шубою.