Варити буряк у воді – досить тривалий процес. Щоб заощадити час можна скористатися звичайною мікрохвильовою піччю, яка є, практично, в кожному будинку. У більшості випадків, власники цієї диво-техніки використовують її для розігріву готових страв, але сьогодні я хочу поділитися з вами ще однією функцією цього агрегату – швидким варінням овочів. Як варити буряк в мікрохвильовці для салату правильно я із задоволенням розповідаю у цьому покроково оформленному рецепті з фото. Сьогодні я запечу його в шкірці.
Інгредієнти: Буряк
Як зварити буряк в мікрохвильовці швидко і правильно
Для варіння виберемо коренеплоди середнього розміру. Перед запіканням їх добряче промиваємо за допомогою грубої щітки. Хвостик відрізаємо, залишаючи при цьому, кінчик в 1 сантиметр.
Кожен коренеплід проколюємо зубочисткою, намагаючись застромити шпажку до самої його середини. Проколи потрібно робити рівномірно по всьому коренеплоду, згори до низу. На один середнього розміру коренеплід як у мене, досить буде 5-6 проколів.
Оброблені овочі кладемо в тарілку, яка добре переносить перебування в мікрохвильовій печі.
Зверху ємність прикриваємо спеціальною пластиковою кришкою. Якщо клапан на кришці регульований, то ставимо його у відкрите положення.
Скільки варити буряк в мікрохвильовці
У моїй мікрохвильовці максимальна потужність – 800 Вт. На даному режимі СВЧ і будемо готувати. Встановлюємо час готування – 10 хвилин. Якщо буряк зовсім дрібний, то час можна скоротити вдвічі, а потім, через кожні 2-3 хвилини контролювати готовність за допомогою шпажки або ножа.
Ось минули перші заплановані хвилини. Мікрохвильовку вимикаємо, але дверцята не відкривається ще 3 хвилини. Після цього, відкриваємо піч, знімаємо кришку. У найбільший коренеплід встромляємо ніж або зубочистку. Якщо вістря легко увійшло до м’якоті, то буряк готовий.
Овочі можна залишити остигати при кімнатній температурі або ж помістити їх в холодну воду, для прискорення цього процесу.
Перш ніж нарізати буряк в вінегрет або салат, з коренеплодів знімають шкірку.
Буряк, зварений в мікрохвильовці, виходить набагато сухішим за той, що варився у воді за класичним рецептом. Такий коренеплід найкраще використовувати в подрібненому вигляді в поєднанні з соковитими інгредієнтами. Ідеально підходить такий буряк для приготування салату з яблуками або з маринованими огірками.