Як варити буряк в мікрохвильовці для вінегрету або салату - швидко і просто

Як варити буряк в мікрохвильовці для вінегрету або салату – швидко і просто

Варити буряк у воді – досить тривалий процес. Щоб заощадити час можна скористатися звичайною мікрохвильовою піччю, яка є, практично, в кожному будинку. У більшості випадків, власники цієї диво-техніки використовують її для розігріву готових страв, але сьогодні я хочу поділитися з вами ще однією функцією цього агрегату – швидким варінням овочів. Як варити буряк в мікрохвильовці для салату правильно я із задоволенням розповідаю у цьому покроково оформленному рецепті з фото. Сьогодні я запечу його в шкірці.

Зміст

Як зварити буряк в мікрохвильовці швидко і правильно

Для варіння виберемо коренеплоди середнього розміру. Перед запіканням їх добряче промиваємо за допомогою грубої щітки. Хвостик відрізаємо, залишаючи при цьому, кінчик в 1 сантиметр.

Буряк в мікрохвильовці

Кожен коренеплід проколюємо зубочисткою, намагаючись застромити шпажку до самої його середини. Проколи потрібно робити рівномірно по всьому коренеплоду, згори до низу. На один середнього розміру коренеплід як у мене, досить буде 5-6 проколів.

Буряк в мікрохвильовці

Оброблені овочі кладемо в тарілку, яка добре переносить перебування в мікрохвильовій печі.

Буряк в мікрохвильовці

Зверху ємність прикриваємо спеціальною пластиковою кришкою. Якщо клапан на кришці регульований, то ставимо його у відкрите положення.

Буряк в мікрохвильовці

Скільки варити буряк в мікрохвильовці

У моїй мікрохвильовці максимальна потужність – 800 Вт. На даному режимі СВЧ і будемо готувати. Встановлюємо час готування – 10 хвилин. Якщо буряк зовсім дрібний, то час можна скоротити вдвічі, а потім, через кожні 2-3 хвилини контролювати готовність за допомогою шпажки або ножа.

Ось минули перші заплановані хвилини. Мікрохвильовку вимикаємо, але дверцята не відкривається ще 3 хвилини. Після цього, відкриваємо піч, знімаємо кришку. У найбільший коренеплід встромляємо ніж або зубочистку. Якщо вістря легко увійшло до м’якоті, то буряк готовий.

Як варити буряк в мікрохвильовці для вінегрету або салату - швидко і просто

Овочі можна залишити остигати при кімнатній температурі або ж помістити їх в холодну воду, для прискорення цього процесу.

Перш ніж нарізати буряк в вінегрет або салат, з коренеплодів знімають шкірку.

Як варити буряк в мікрохвильовці для вінегрету або салату - швидко і просто

Буряк, зварений в мікрохвильовці, виходить набагато сухішим за той, що варився у воді за класичним рецептом. Такий коренеплід найкраще використовувати в подрібненому вигляді в поєднанні з соковитими інгредієнтами. Ідеально підходить такий буряк для приготування салату з яблуками або з маринованими огірками.