Тушковані реберця в пиві з медом, овочами й томатом є повноцінною та ситною стравою. Обравши цей спосіб приготування яловичини, вдасться здивувати гостей, навіть, якщо до їх приходу залишилося менше, ніж три години. Реберця повинні тушкуватися в медово-пивному соусі досить довго. Особливістю приготування цього рецепту з покроковими фото, є саме соус, який складається з томату, меду та пива. Таке поєднання досить оригінальне, в результаті виходить насичений кисло-томатний смак з солодкими нотками та пивною гіркуватістю.
Інгредієнти: Гірчиця, Мед, Перець чорний горошком, Пиво світле, Сіль, Томатний соус, Цибуля, Часник, Яловичі реберця
Щоб приготувати реберця за цим рецептом необхідно підготувати:
- 400 грамів яловичих реберець;
- 100 грамів томатного соусу;
- 1 цибулину;
- 1 головку часнику;
- 50 грамів меду;
- 2 ст. л. гірчиці;
- 250 мл пива;
- чорний перець;
- сіль.
Як тушкувати реберця в пиві з овочами та томатом
Насамперед, слід добре прогріти сковороду, а потім підсмажити на ній реберця по кілька хвилин з кожного боку. Якщо хочеться, щоб соус був більш густим, то м’ясо можна попередньо запанірувати в борошні. Перед паніруванням яловичину варто висушити паперовим рушником, щоб борошно при тепловій обробці покрило м’ясо скоринкою, а не залишилося на сковороді.
За цей час можна нарізати цибулю та часник.
Після того, як рум’яна кірочка покриє м’ясо, його треба посолити та поперчити з кожного боку та перекласти в іншу посудину.
На сковорідці необхідно підсмажити цибулю та часник. Овочі мають швидко почати виділяти сік. Саме в цей момент потрібно з’єднати залишки м’ясної засмажки з цибулею та часником. Для цього, лопаткою треба зішкребти все, що прилипло до дна сковорідки.
Коли цибуля матиме прозорий відтінок можна додавати томатний соус, гірчицю та мед. Перемішавши всі складники, їх слід тушкувати на середньому вогні 10 хвилин, до тих пір, поки не випарується вся рідина.
Коли пройде зазначений час можна підливати пиво та почекати ще 10 хвилин, доки все закипить.
Потім в сковороду з засмажкою треба поставити яловичі реберця, якщо рідина не покриває їх повністю, то можна долити води.
Вогонь необхідно зменшити, страву накрити кришкою та тушкувати на повільному вогні протягом 2 годин, час від часу перевертаючи шматочки з боку на бік і помішуючи вміст.
Реберця тушковані в пиві з медом, овочами та томатом дуже зручно готувати для святкового столу тому, що вони можуть знаходитись на вогні до самого моменту подачі, тобто не варто турбуватись, що вони охолонуть. Найвдалішим гарніром для них буде молода відварена картопля.