Великодні булочки з родзинками - смачні Булочки Христові

Великодні булочки з родзинками – смачні булочки хрестові

Сьогодні хочу запропонувати наряду із традиційними пасками приготувати до свята найсмачніші великодні булочки хрестові з родзинками. Називаємо ми їх у родині просто – Булочки Христові. Верх випічки прикрашаю полосками з білого тіста у вигляді хреста. Якщо вам цікаво як зробити такі гарні та смачні здобні булочки на Великдень, то просто використайте мій покроково оформлений рецепт з фото.

Інгредієнти для здобного тіста:

Смачні рум'яні великодні булочки з візерунком з білого тесту

  • маргарин – 100 грам;
  • молоко – 0,25 літра;
  • яєчні жовтки – 2 яєць;
  • сіль – 0,5 ч.ложки;
  • дріжджі – 20 грам;
  • борошно вищого ґатунку – 550 грам;
  • цукор – 100 грам;
  • родзинки – 80 грам.

Інгредієнти для прісного тіста на хрестик:

Смачні рум'яні великодні булочки з візерунком з білого тесту

  • молока – 60 мл;
  • олії – 1 ч.ложка;
  • борошна вищого ґатунку – 60 грам.

Інгредієнти на глазур:

Смачні рум'яні великодні булочки з візерунком з білого тесту

  • цукрової пудри – 30 грам;
  • молока – 50 мл.

Як спекти великодні булочки хрестові з родзинками

Як замісити здобне дріжджове тісто для булочок

Щоби завести опару на тісто, підігріваємо молоко, розчиняємо у ньому цукор та дріжджі та відкладаємо у тепле місто буз протягів на 15-20 хвилин.

Прості хрестові булочки до Великодня

Поки опара росте, ми розтопимо маргарин і розчинимо у ньому решту цукру.

Смачні рум'яні великодні булочки з візерунком з білого тесту

Перекладаємо маргарин з розчиненим цукром до міксера. Додаємо яєчні жовтки та збиваємо.

Смачні рум'яні великодні булочки з візерунком з білого тесту

Родзинки перебираємо, миємо та заливаємо окропом. Хай постоять хвилин 15.

Смачні рум'яні великодні булочки з візерунком з білого тесту

Воду зливаємо, а родзинки викладаємо на паперовий рушник. Хай мало просохнуть.

Прості хрестові булочки до Великодня

Перш ніж додати родзинки у тісто, треба змішати їх з невеликою кількістю борошна.

Прості хрестові булочки до Великодня

Щоб заощадити час під час замішування тіста, я, зазвичай, просіюю борошно заздалегідь.

Смачні рум'яні великодні булочки з візерунком з білого тесту

Коли все перераховане вище зроблено, і опара вже встигає підійти. Саме час замісити тісто. З’єднуємо опару та яєчну суміш. Не великими порціями додаємо борошно.

Прості хрестові булочки до Великодня

Поки тісто ще рідке, додаємо ізюм і вимішуємо разом.  Стіл підсипаємо борошном, перекладаємо до нього тісто і продовжуємо вимішувати вже руками на столі.

Прості хрестові булочки до Великодня

У нас має вийти в результаті пружне і податливе тісто як на фото. Знову поміщаємо його до миски, накриваємо рушничком та відкладаємо у тепле без протягів місто для підняття – хвилин на тридцять.

Прості хрестові булочки до Великодня

Як зробити Булочки Христові

Коли тісто підросте, просто обминаємо його руками та відриваємо невеликі за розміром шматки тіста. Робимо з них круглі колобки – заготовки для майбутніх булочок.

Прості і красиві здобні булочки на Великдень

На деко кладемо пергамент та викладаємо на нього сформовані шматочки тіста. Слідкуйте, аби вони лежали на відстані та не торкались одне одного.

Прості і красиві здобні булочки на Великдень

Щоби булочки піднялись перед випічкою, можно їх просто залишити в постояти у кухні. Але я роблю інакше. Вмикаю духовку на мінімальний нагрів та кладу до неї хвилин на 20 деко з булочками. За цей час вони підростають. 🙂 Можемо прикрашати їх.

Як прикрасити великодні булочки з родзинками

Поки випічка підростає у духовці нам треба замісити прісне тісто для подальшого оформлення нашої дріжджової випічки на Великдень. Для цього просто з’єднуємо в одній ємності борошно, молоко та рослину олію.

Прості і красиві здобні булочки на Великдень

Як видно на фото, має вийти не дуже густе біле тісто.

Прості і красиві здобні булочки на Великдень

Заготовки для булочок вже піднялись у нас у духовці. Виймаємо їх і, скориставшись корнетом чи кулінарним шприцем, малюємо по верху випічки хрестики.

Прості і красиві здобні булочки на Великдень

Як пекти булочки з ізюмом

Вмикаємо духовку на середню потужність та випікаємо наші Булочки Христові протягом 15-20 хвилин.

Поки вони печуться, нам є чим зайнятись. Адже нам ще треба зробити солодкий сироп чи то глазур. Робиться це дуже просто. Треба розчинити у молоці цукрову пудру.

Найсмачніші великодні булочки з родзинками

Вже готові але гарячі булочки змащуємо приготовленим сиропом. Це легко зробити за допомогою силіконової кулінарної кісточки. Змащену випічку відправляємо в уже вимкнену, але ще гарячу духовку хвилин на пять-сім.

Найсмачніші великодні булочки з родзинками

За цей час сироп підсохне і здобні дріжджові хрестові булочки набудуть приємного блиску. Стануть ще більш красиві та рум’яні.

пасхСамие смачні великодні булочки з ізюмомальние булочки з родзинками

На цьому фото можете побачити мою великодню випічку у розрізі. 🙂 Їх структура пружна та пориста.

Найсмачніші великодні булочки з родзинками

У нашій родині дуже люблять їсти таку випічку з чашкою смачного домашнього молока.

Найсмачніші великодні булочки з родзинками

Обов’язково спробуйте повторити мій покроковий рецепт з фото в домашніх умовах. Впевнена, що ваші домашні будуть просити вас спекти ці прості, смачні та красиві здобні булочки з родзинками не тільки на Великдень.

Прості та смачні рецепти на Великдень знайдете за посиланнями: