Шукаючи простий та оригінальний рецепт паски я зупинила свій вибір на цьому італійському рецепті. Мене зацікавив дуже легкий рецепт тіста в поєднанні з різноманітністю начинок і незвичайною формою. Ну просто шикарна великодня паска-вінок. Плетена італійська паска за цим рецептом виходить ароматною, смачною, з приємно-незвичайним переходом смакових відчуттів від однієї начинки до іншої. Детально описаний і покроково оформлений фото-рецепт моїх старань допоможе і вам спекти таку ж красиву, смачну і оригінальну паску на Великдень.
Інгредієнти: Борошно пшеничне, Ванілін, Вода, Курага, Макова начинка, Мигдаль, Молоко, Оливкова олія, Родзинки, Сіль, Цукор, Яйце
Кухня: Італійська кухня
Щоб приготувати італійську паску з начинкою знадобиться:
- 1,5 ч.ложки сухих гранульованих дріжджів;
- 320 мл питної води 38°С;
- ¼ ч.ложки дрібної солі;
- 80 грам дрібного цукрового піску + 5 грам ваніліну;
- 2 столові ложки оливкової олії;
- 420-480 грам борошна пшеничного в/ґ;
- 2 порції макової начинки;
- 120 грам мигдалю;
- 160 грам суміші кураги та родзинок;
- 1 жовток + 2 столові ложки молока (для змащування паски);
- 2 ч.ложки цукру + 30 мл окропу (для змащування паски).
Як приготувати італійську великодню паску-вінок
Насамперед, обсмажуємо мигдаль і рубаємо його ножем на шматочки.
Потім, запарюємо курагу з родзинками на 20 хвилин і просушуємо їх на серветці.
Всипаємо в глибокий посуд сухі дріжджі і половину порції цукру (40 грам). Вливаємо воду і перемішуємо вилочкою чи вінчиком, щоб дріжджі і цукор повністю розійшлися. Залишаємо цю суміш, приблизно, на 10-12 хвилин. На поверхні рідини повинна утворитися невелика пишна маса. Це означає, що дріжджі почали працювати і тісто вийде пишним.
Тепер, можна замісити тісто. Всипаємо в опару залишок цукру змішаний з ваніллю і сіллю. Вливаємо оливкову олію, всипаємо борошно (його заздалегідь потрібно просіяти через сито) і ретельно замішуємо тісто. Перекладаємо його в глибокий посуд змащений маслом. Затягуємо миску плівкою для харчових продуктів і залишаємо в теплі хвилин на 45-50.
Знімаємо плівку, коли тісто збільшиться не менш ніж в два рази.
Перекладаємо готове дріжджове тісто на робочу поверхню змащену оливковою олією і ділимо на три рівні частини.
З кожної частини тіста руками на столі робимо довгий джгут. Стежимо, щоб вони вийшли однаковими і розкачуємо їх. У перший пласт кладемо рубаний мигдаль і звертаємо його в рулет. У другій пласт кладемо просушену курагу з родзинками, в третій – макову начинку і, так само, загортаємо в рулет.
Дуже акуратно, щоб не порвати тісто, формуємо з трьох рулетів косичку.
Потім, на пергамент встановлюємо кондитерське кільце, навколо нього викладаємо тісто і з’єднуємо кінці. Потрібно сформувати єдине коло. Тепер, накриваємо здобний великодній вінок серветкою і залишаємо нашу італійську паску не менше ніж на 40 хвилин.
В цей час включаємо духовку на розігрів 180°С. Коли минає указаний час, просто прибираємо серветку і змащуємо тісто жовтком, який заздалегідь змішуємо з молоком.
Пекти паску треба близько 35 хвилин. Потім, виймаємо і відразу промазуємо сиропом для змащування паски з води і цукру. Даємо випічці добре охолонути під серветкою.
Красиво укладаємо в центр фарбовані і/чи розписані яйця і наша оригінальна та смачна італійська паска-вінок готова.
А ось і він, довгоочікуваний шматочок італійського паски в розрізі.
Як видно на фото, розріз виглядає дуже красиво, а сама випічка – дуже смачна. Використовуючи мій покроковий рецепт з фото спечіть і собі таку ж італійську великодню паску. Наскільки сподобався вам рецепт – пишіть в коментарях.
Прості та смачні рецепти на Великдень знайдете за посиланнями: