Свіжі грибочки (в нашому кулінарному рецепті – це гливи) – відмінний інгредієнт, який прекрасно поєднується в стравах з картоплею. Такий гастрономічний «союз» дає можливість швидко зробити не тільки смачну та ситну, але ще й бюджетну другу страву. Запропонований сьогодні варіант – тушкована картопля з грибами зі сметаною на сковороді. Покроково оформлений рецепт з фото наочно демонструє, як правильно треба готувати страву і що ж у нас в кінці кінців має вийти.
Інгредієнти: Гриби, Зелень, Картопля, Перець чорний мелений, Рослинна олія, Сіль, Сметана, Цибуля
Складові:
- картопля (може бути молода) – від 3 шт.;
- гриби (свіжі гливи) – 200 гр;
- цибуля-ріпка – 0,5 шт.;
- олія рослинна – 40 мл;
- сметана – 100 мл;
- сіль і бажані спеції – за бажанням;
- зелень (бажано свіжа) – за смаком.
Як тушкувати картоплю з грибами і сметаною на сковороді
Приготування почнемо з того, що промиваємо картопельку і зручним для вас способом «позбавляємо» її шкірки. Нарізаємо підготовлені бульби середніми брусочками. Можна нарізку з картоплі перекласти в холодну воду, що позбутись від зайвого крохмалю.
На кухонній дошці для нарізання подрібнюємо цибулю.
Невеликими шматочками рубаємо гриби-гливи.
Лук після нарізки відправляємо пасеруватись на сковороді у розігрітій олії.
Додаємо грибну нарізку.
Хвилинок, так, через 5 або 7 переправляємо на сковороду до інгредієнтів , що вже смажаться, брусочки картоплі.
Перемішуємо та смажимо на помірному вогні до напівготовності. У цей період не забуваємо помішувати страву.
З’єднуємо сметану, приблизно, з пів склянкою кип’яченої води і перемішуємо. Суміш вливаємо на сковороду до картоплі з грибами. Солимо, за бажанням, кидаємо дрібку меленого перчика.
Тепер, картопля з грибами зі сметаною на сковороді тушиться до повної готовності. В кінці присипаємо страву нарізкою із зелені.
Подаємо смачні гриби з картоплею і сметаною до столу гарячими.
Свіжа овочева нарізка чи мариновані овочі (по сезону) або салати з них прекрасно доповнять цю тушковану страву. До речі, запропонована картопля з грибами зі сметаною на сковороді чудово підходить для пісного меню. Прихильники вегетаріанського харчування, теж, сміливо можуть запозичити для себе цей рецепт. Всім приємного і ситного перекусу! ?