Італійські ньокки приготовлені з сиру з базиліком були запозичені мною у знаменитого італійського шеф-кухаря Марко Сакко, який так захоплююче розповідав про приготування цієї страви, що мені відразу ж захотілося її спробувати. Я дуже вдячна за його рецепт, який стане частим гостем на моїй кухні. Про те як приготувати сирні ньокки я з задоволенням розповідаю в своєму покроково оформленому рецепті з фото. Зробити самостійно цю страву італійської кухні ви тепер зможете швидко і просто. Готуйте, пробуйте і насолоджуйтеся!
Інгредієнти: Базилік, Болгарський перець, Борошно пшеничне, Вершки, Куркума, Морква, Сир, Сіль, Спеції, Томатний соус, Цибуля, Яйце
Кухня: Італійська кухня
Інгредієнти:
Для овочевого соусу:
- 2 штуки ріпчастої цибулі;
- 1 велика морква;
- 2 штуки болгарського перцю (червоний і жовтий);
- 3 столові ложки гострого томатного соусу;
- 200 мл 20% вершків;
- ½ ч. ложка сухого базиліка;
- 1 ч. ложка крупної морської солі;
- на кінчику ножа гострого червоного перцю.
Для тіста:
- 200 грам сиру фета;
- 2 великих курячих яєць;
- ½ ч. ложки куркуми;
- ½ ч. ложки сухого базиліка;
- щіпка дрібної морської солі;
- 3-4 столові ложки борошна з гіркою.
Зміст
Як приготувати ньоки з овочевим соусом
Як зробити тісто для ньокки
У глибокій мисці розм’якшуємо сир фета з морською сіллю. Потім, всипаємо куркуму, сухий базилік і яйця. Замішуємо всі додані інгредієнти в єдину масу.
Додаємо борошно. Складно вказати в рецепті точну кількість борошна, яке йде для тіста. Скажу тільки, що тісто повинно вийти щільним, легко скочуватися в кулю.
Тепер, для зручності роботи потрібно розділити тісто на кілька грудочок. Потім, кожну грудочку розгортаємо у вигляді довгого джгута і нарізаємо на шматочки по діагоналі. Обвалюємо їх у борошні і залишаємо так чекати свого часу.
Як готувати овочевий соус
На рафінованій оливковій олії пасеруємо півкільця ріпчастої цибулі. Коли вона стане прозорою, додаємо до неї моркву, порізану як для плову. Нарізаємо на великі смужки жовтий і червоний болгарський перець і відправляємо його до цибулі і моркви, перемішуємо і обсмажуємо близько 7 хвилин. Потім, додаємо томатний соус і всі спеції.
Коли овочі добре потушкуються, вливаємо вершки, перемішуємо і чекаємо коли соус закипить.
Як тільки овочевий соус для ньоккі закипів, опускаємо в нього підготовлене тісто. Варити ньокки в гарячому соусі потрібно 6 хвилин. Перемішувати страву не треба.
Готові, і ще гарячі, сирні ньокки з овочевим соусом викладаємо на блюдо. Тепер їх можна подавати. Доповнити страву можна шматочком м’яса, але це вже на ваш розсуд. Я подавала ньокки з курячими ніжками.
Але, мушу сказати, що сирні ньокки з овочевим соусом і самі по собі досить ситна і повноцінна страва.
Пропонуємо вашій увазі гарний відео-рецепт – сирні ньокки ніжні в вершковому соусі