Смачна солодка здоба – косичка з повидлом

Солодка здоба – дуже ароматна пишна випічка, яку люблять і старі й малі! У чому ж секрет – а в тому, що здобне тісто легко приготувати і ліпити з нього – одне задоволення.

А на виході виходять смачні, які пахнуть любов’ю і затишком, пиріжки та булочки! У сьогоднішньому рецепті з покроково зробленими фото розповім як печеться смачна солодка здоба – косичка з повидлом.

Для випічки здоби потрібно:

  • 3 склянки борошна;
  • 1/2 склянки теплої води або молока;
  • 1 яйце;
  • 100 гр сметани 15%;
  • 3 ст. л. цукру;
  • 1/2 ч. л. солі;
  • 30-40 гр свіжих дріжджів;
  • 100 гр масла вершкового, або вершкового маргарину;
  • 200 гр яблучного повидла.

Як зробити здобу в домашніх умовах

Всі інгредієнти для дріжджового тіста краще взяти кімнатної температури – тоді здоба точно буде м’якою і пишною.

Інгредієнти для здоби

У тепле, ще не гаряче, молоко введіть дріжджі, 1 ст. л борошна і 1 ч. л. цукру. Дочекайтеся коли опара підніметься “шапкою”.

Розм’якшене масло змішайте зі сметаною і цукром, після, вбийте в масу яйце і ретельно перемішайте.

Додайте половину всієї муки і перемішайте.

Влийте опару, додайте решту муки і замісіть гладке, еластичне тісто.

Залиште тісто відпочити на 15-20 хвилин.

Дріжджове тісто

Приготуйте деко, пергамент і яйце для змащування здоби.

Розділіть тісто навпіл і кожну половину на 3 однакових шматка.

розділений тісто

Розкачайте довгі прямокутні пласти.

Пласт з тіста

Намажте повидлом, залишаючи місце з країв. Загорніть в рулет і прщипніть краї.

Повидло на тесті

Зробіть 3 однакових заготовки, з’єднайте з одного боку.

Рулетики з повидлом

Заплетіть здобну косичку-плетенку.

Плетіння косички

Викладіть на деко, змажте яйцем. Поставте в розігріту духовку і випікайте 20 хвилин при температурі не більше 180 градусів.

Косичка з дріжджового тіста

Дістаньте рум’яну солодку здобу, дайте трохи охолонути.

Дріжджова косичка здоба

Поріжте на порційні шматочки і швидше подавайте до столу!

Солодка здоба - косичка з повидлом

Рецепт солодкої здоби з повидлом простий, а випічка виходить дуже ніжною і пухнастою! Великий плюс такої здобної косички – повидло розподілено рівномірно і така смачна дріжджова випічка стане бажаним десертом будь-якого чаювання!