Святкова закуска з баклажанів – міні-салат з помідорами і моцарелою

Міні салати з баклажанів з моцарелою – це проста і дуже смачна порційна закуска, рецептом якої ми зараз і поділимося.Вам знадобиться:

  • 2 баклажана+ 1 столова ложка солі;
  • 2 помідора;
  • 200 грамів сиру моцарела;
  • оливкова рафінована олія (для обсмажування баклажанів).

Для заправки салату:

  • ½ пучка листя петрушки;
  • ¼ гілочка свіжої руколи;
  • 4 чайних ложки французької гірчиці;
  • 1 зубчик часнику;
  • 5 столових ложок оливкового майонезу 67%;
  • дрібка меленого чорного перцю.

Як приготувати закуску з баклажанів на святковий стіл

Баклажани поріжте кружальцями товщиною до 1-го сантиметра, посипте сіллю,  потримайте так 5 хвилин, потім промийте холодною водою. Далі викладіть їх на рушник, щоб просушити. Завдяки такій обробці вони не будуть гірчити, а також вберуть менше олії під час смаження.

Обсмажувати баклажани треба на оливковій олії, а потім викласти на паперові рушники щоб прибрати зайвий жир.

обсмажені баклажани

Як зробити заправку для салату

Листя петрушки і руколи поріжте та викладіть в ємність. Додайте оливковий майонез, французьку гірчицю і часник, пропущений через прес. Все добре перемішайте.

Заправка для салатів

Тепер можна формувати закуску. Для цього поріжте кружальцями помідори і моцарелу. Далі викладайте на тарілку кружальце баклажану, зверху ложку заправки, потім помідор, посипаний чорним перцем.

Холодна закуска з баклажанів з помідорами і моцарелою

Далі моцарелу, ще чайну ложку заправки, ще баклажан і половинку ложки заправки. Міні салат-канапе готовий. Зверху його можна прикрасити зеленню як на фото.

Холодна закуска з баклажанів з помідорами і моцарелою

Така проста закуска буде доречною на будь-якому святі.

Святкова закуска з баклажанів

Ця проста страва виглядає вишукано і точно сподобається всім гостям.