Міні салати з баклажанів з моцарелою – це проста і дуже смачна порційна закуска, рецептом якої ми зараз і поділимося.Вам знадобиться:
Інгредієнти: Баклажани, Гірчиця французька, Зелень петрушки, Майонез, Перець чорний мелений, Помідори, Рукола, Сир моцарелла, Сіль, Часник
- 2 баклажана+ 1 столова ложка солі;
- 2 помідора;
- 200 грамів сиру моцарела;
- оливкова рафінована олія (для обсмажування баклажанів).
Для заправки салату:
- ½ пучка листя петрушки;
- ¼ гілочка свіжої руколи;
- 4 чайних ложки французької гірчиці;
- 1 зубчик часнику;
- 5 столових ложок оливкового майонезу 67%;
- дрібка меленого чорного перцю.
Як приготувати закуску з баклажанів на святковий стіл
Баклажани поріжте кружальцями товщиною до 1-го сантиметра, посипте сіллю, потримайте так 5 хвилин, потім промийте холодною водою. Далі викладіть їх на рушник, щоб просушити. Завдяки такій обробці вони не будуть гірчити, а також вберуть менше олії під час смаження.
Обсмажувати баклажани треба на оливковій олії, а потім викласти на паперові рушники щоб прибрати зайвий жир.
Як зробити заправку для салату
Листя петрушки і руколи поріжте та викладіть в ємність. Додайте оливковий майонез, французьку гірчицю і часник, пропущений через прес. Все добре перемішайте.
Тепер можна формувати закуску. Для цього поріжте кружальцями помідори і моцарелу. Далі викладайте на тарілку кружальце баклажану, зверху ложку заправки, потім помідор, посипаний чорним перцем.
Далі моцарелу, ще чайну ложку заправки, ще баклажан і половинку ложки заправки. Міні салат-канапе готовий. Зверху його можна прикрасити зеленню як на фото.
Така проста закуска буде доречною на будь-якому святі.
Ця проста страва виглядає вишукано і точно сподобається всім гостям.