Тушковані курячі сердечка в соусі з айвою і білим вином – це рецепт в «кавказькому стилі», який сподобається любителям Східної кухні. До речі, часто люди ставляться до айви насторожено, адже вона терпка. Але цей плід відкриває дуже цікаві смакові якості після термічної обробки. Це добре знають на Кавказі, тому роблять з айвою не тільки компоти, а і страви з м’яса. І саме завдяки специфічному смаку айви, приготоване виходить дуже цікавим, з особливою родзинкою та яскраво вираженим смаком.
Інгредієнти: Айва, Біле вино, Курячі сердечка, Рослинна олія, Цибуля ріпчаста
Кухня: Кавказька кухня
Крім курячих сердечок, вам треба взяти олію, айву, ріпчасту цибулю і біле вино.
Як приготувати м’які курячі сердечка просто і смачно
Спочатку підготуйте айву. Для цього почистіть і поріжте її кубиками.
У сковороді, казані або мультиварці розігрійте олію, покладіть в неї айву та смажте, доки плоди не зарум’яняться.
Таким чином айва віддає свій аромат. Коли вона стане золотою – дістаньте плоди шумівкою та відставте на бік, бо якщо триматимете айву в воді довше – вийде пюре.
Тепер візьміть серця, зніміть з них зайвий жир, судини, поріжте навпіл, добре помийте від крові і трохи обсушіть на паперових рушниках. Також поріжте цибулю дрібними шматочками і відміряйте половину склянки вина.
В олію, де вже смажилася айва, покладіть цибулю і також просмажте її до золотої скоринки.
Додайте сердечка і далі смажте.
Коли сердечка стануть рум’яними, додайте вино, доведіть страву до кипіння й тушкуйте на слабкому вогні протягом 20-ти хвилин.
Далі покладіть в каструлю відкладену айву, доведіть до кипіння, проваріть пару хвилин. Якщо рідини буде мало, можете додати ще кропу.
Після цього треба посолити та поперчити страву, додати прянощі, трави. В цій страві добре смакуватиме запашний перець, мелений коріандр, мускатний горіх і дрібка чебрецю.
Ввімкніть мінімальний вогонь, накрийте каструлю кришкою та почекайте ще 5 хвилин, аби страва стала ідеальною.
Ось і все, сердечка можна подавати до столу. В якості гарніру до страви підійде рис та салати з свіжих овочів або просто зелень.