Смачні тушковані курячі сердечка в соусі з айвою і білим вином

Тушковані курячі сердечка в соусі з айвою і білим вином  – це рецепт в «кавказькому стилі», який сподобається любителям Східної кухні. До речі, часто люди ставляться до айви насторожено, адже вона терпка. Але цей плід відкриває дуже цікаві смакові якості після термічної обробки.  Це добре знають на Кавказі, тому роблять з айвою не тільки компоти, а і страви з м’яса. І саме завдяки специфічному смаку айви, приготоване виходить дуже цікавим, з особливою родзинкою та яскраво вираженим смаком.

Крім курячих сердечок, вам треба взяти олію, айву, ріпчасту цибулю і біле вино.

Смачні тушковані курячі сердечка в соусі з айвою і білим вином

Як приготувати м’які курячі сердечка просто і смачно

Спочатку підготуйте айву. Для цього почистіть і поріжте її кубиками.

М'які тушковані курячі сердечка в соусі

У сковороді, казані або мультиварці розігрійте олію, покладіть в неї айву та смажте, доки плоди не зарум’яняться.

Смачні тушковані курячі сердечка в соусі з айвою і білим вином

Таким чином айва віддає свій аромат. Коли вона стане золотою – дістаньте плоди шумівкою та відставте на бік, бо якщо триматимете айву в воді довше – вийде пюре.

М'які тушковані курячі сердечка в соусі

Тепер візьміть серця, зніміть з них зайвий жир, судини, поріжте навпіл, добре помийте від крові і трохи обсушіть на паперових рушниках. Також поріжте цибулю дрібними шматочками і відміряйте половину склянки вина.

Смачні тушковані курячі сердечка в соусі з айвою і білим вином

В олію, де вже смажилася айва, покладіть цибулю і також просмажте її до золотої скоринки.

М'які тушковані курячі сердечка в соусі

Додайте сердечка і далі смажте.

Смачні тушковані курячі сердечка в соусі з айвою і білим вином

Коли сердечка стануть рум’яними, додайте вино, доведіть страву до кипіння й тушкуйте на слабкому вогні протягом 20-ти хвилин.

М'які тушковані курячі сердечка в соусі

Далі покладіть в каструлю відкладену айву, доведіть до кипіння, проваріть  пару хвилин. Якщо рідини буде мало, можете додати ще кропу.

Смачні тушковані курячі сердечка в соусі з айвою і білим вином

Після цього треба посолити та поперчити страву, додати прянощі, трави. В цій страві добре смакуватиме  запашний перець, мелений коріандр, мускатний горіх і дрібка чебрецю.

М'які тушковані курячі сердечка в соусі

Ввімкніть мінімальний вогонь, накрийте каструлю кришкою та почекайте ще 5 хвилин, аби страва стала ідеальною.

Смачні тушковані курячі сердечка в соусі з айвою і білим вином

Ось і все, сердечка можна подавати до столу. В якості гарніру до страви підійде рис та салати з свіжих овочів або просто зелень.