Пиріжки можна робити як з дріжджами, так і без них. Ми пропонуємо простий смачний рецепт бездріжджових пиріжків з капустою на кефірі.
Інгредієнти: Білокачанна капуста, Вершкове масло, Готове тісто, Морква, Перець чорний мелений, Сіль, Соняшникова олія, Томатна паста, Цибуля ріпчаста
Кухня: Українська кухня
Для приготування вам необхідно тісто на кефірі з содою, овочі та приправи. Зараз ми розкажемо, в яких пропорціях необхідно брати інгредієнти, а також про особливості процесу приготування.
Зміст
Як зробити смажені пиріжки з капустою
Отже, візьміть для приготування наступне:
- бездріжджове тісто на кефірі з содою;
- капуста – 300 грамів;
- морква – 1 штука;
- цибуля – 1 штука;
- томатна паста – 2 столові .ложки;
- вершкове масло – 1 столова ложка;
- соняшникова олія;
- сіль;
- чорний мелений перець.
Як приготувати смачну начинку з капусти
Спочатку розігрійте на пательні олію і обсмажте цибулю, порізану невеличкими кубиками.
Далі нашаткуйте капусту і натріть моркву. Змішайте ці овочі разом та добре розімніть руками, аби вони пустили сік. Потім трохи підсоліть суміш, щоб соку виділилося більше.
Тепер можна додати моркву і капусту до цибулі і смажити ще 10 хвилин. Робіть це під зачиненою кришкою на дуже маленькому вогні. Потім, до овочів необхідно покласти вершкове масло, томат і перчик. Посмажити все разом ще 5 хвилин та вимкнути вогонь.
Далі викладіть начинку на тарілку, аби вона охолола.
Пам’ятайте, що робити пиріжки можна тільки з начинки, яка повністю вистигла.
Як ліпити пиріжки з капустою
Завдяки кефіру, тісто є пластичним, тому його не треба припорошувати борошном. Достатньо трошки змочити долоні олією, щоб сформувати пиріжки. Для цього відривайте шматочки тіста, вручну робіть з них коржики, кладіть в центр начинку і добре виліплюйте. Потім переверніть пиріжки швом донизу і трохи їх сплюсніть.
Як смажити пиріжки з капустою
Смажити пиріжки треба на розжареній олії. Кладіть їх швом вниз, а коли пиріжки стануть рум’яними – перевертайте і обсмажуйте з іншої сторони.
Пиріжки варто викладати на тарілку з серветкою, аби вона всотувала зайву олію.
Смакуйте ці чудові пиріжки, які готували всі наші бабусі. Вони дуже смачні, ситні і точно сподобаються вашій родині.