Швидкий заливний пиріг на майонезі і сметані з начинкою з м'яса курки

Швидкий заливний пиріг на майонезі і сметані з начинкою з м’яса курки

Буває так, що приходячи з роботи страшенно втомленою, мені зовсім не хочеться стояти біля плити більше двох годин, щоб смачно і ситно нагодувати домашніх. У моїй кулінарній книзі є рецепт швидкого пирога, який припаде до смаку кожній господині. Велика перевага такої випічки в тому,

що для приготування можна використовувати будь-яку начинку – від м’ясного фаршу до рибних консервів. Завдяки чому заливний пиріг зовсім не набридає і його можна готувати хоч кожен день. Покроково оформлений рецепт з фото допоможе мені розповісти, як приготувати такий заливний пиріг на майонезі і сметані з начинкою із курки.

Для приготування тіста вам знадобляться такі інгредієнти:

  • сіль – 1/2 ч.л.;
  • сметана – 250 гр;
  • борошно – 5 ст.л. без гірки;
  • сода харчова – 1/2 ч.л.;
  • майонез – 250 гр;
  • яйця курячі – 3 шт .

Для начинки потрібно:

  • м’ясо курки бройлера – 300 гр;
  • середня цибулина – 1 шт.;
  • картопля сира – 1 шт.

Як зробити тісто для домашнього заливного пирога на сметані і майонезі

Вилити в каструлю майонез. Можна використовувати будь-який, як з добавками, так і без. Але найкраще підійде саме класичний провансаль.

Швидкий пиріг з майонезу і сметани з куркою

Додати до майонезу сметану з низькою жирністю, близько 10-15%.

Швидкий пиріг з майонезу і сметани з куркою

Розбити до інгредієнтів яйця. Розбивати їх треба окремо, щоб виключити можливість потрапляння неякісних яєць в страву.

Швидкий пиріг з майонезу і сметани з куркою

Додати сіль, харчову соду. Вимішати всі компоненти до однорідної текстури, акуратно ввести в тісто муку.

Швидкий пиріг з майонезу і сметани з куркою

Ось тісто для смачного заливного пирога і готове! Тепер залишилося лиш вистояти масу півгодини.

Заливний пиріг з майонезу і сметани з куркою

Як приготувати начинку з курки

Поки наше готове тісто настоюється, можна приготувати курячу начинку.

Філе курки треба нашаткувати на маленькі шматочки розміром 2х2. Обсмажувати курку в розігрітому рослинному маслі близько десяти хвилин, постійно помішуючи шматочки.

Начинка з курки для пирога

Додати подрібнену цибулю. Обсмажувати компоненти ще 5 хвилин.

Начинка з курки для пирога

Всипати улюблені спеції – у мене це хмелі-снелі. Перемішати складники і готувати їх на сковорідці ще 5 хвилинок.

швидкий пиріг з майонезу і сметани з куркою

Сиру картоплю натерти на крупній терці.

Начинка з курки для пирога

Викласти курку в глибоку тарілку, змішати з тертою картоплею і спеціями за смаком. Начинка готова.

Начинка з курки для пирога

Як приготувати заливний пиріг з куркою

У форму для запікання, змащену маслом, вилити одну половину тіста.

Начинка з курки для пирога

Розподілити начинку рівномірно по всій основі.

Заливний пиріг з майонезу і сметани з куркою

Залити начинку другою половинкою тіста.

Випікати страву в розігрітій до 170 градусів духовій шафі близько 30-40 хвилин. Потім, треба збільшити температуру до 200 градусів, після чого залишити пиріг в духовці ще на 5-10 хвилин. Готовність страви можно перевірити ножем або зубочисткою. Якщо тісто не налипнуло на предмет, значить випічка готова.

Заливний пиріг з майонезу і сметани з куркою

Тепер можна подавати смачний пиріг як самостійну страву до столу. А щоб було ще смачніше, можна доповнити пиріг салатом зі стиглих томатів чи квашеною капустою.

Швидкий заливний пиріг на майонезі і сметані з куркою

Печіть швидко, смачно і їжте із задоволенням!

Відео-рецепти – заливний пиріг на майонезі і сметані

За словами автора, це саме смачне тісто для заливного пирога. Начинка – м’ясний фарш з капустою.

Відео-рецепт заливного пирога з рибою.