Буває так, що приходячи з роботи страшенно втомленою, мені зовсім не хочеться стояти біля плити більше двох годин, щоб смачно і ситно нагодувати домашніх. У моїй кулінарній книзі є рецепт швидкого пирога, який припаде до смаку кожній господині. Велика перевага такої випічки в тому,
Інгредієнти: Борошно, Вершкове масло, Картопля, Майонез, Сіль, Сметана, Сода, Фарш курячий, Хмелі-сунелі, Цибуля, Яйце
що для приготування можна використовувати будь-яку начинку – від м’ясного фаршу до рибних консервів. Завдяки чому заливний пиріг зовсім не набридає і його можна готувати хоч кожен день. Покроково оформлений рецепт з фото допоможе мені розповісти, як приготувати такий заливний пиріг на майонезі і сметані з начинкою із курки.
Для приготування тіста вам знадобляться такі інгредієнти:
- сіль – 1/2 ч.л.;
- сметана – 250 гр;
- борошно – 5 ст.л. без гірки;
- сода харчова – 1/2 ч.л.;
- майонез – 250 гр;
- яйця курячі – 3 шт .
Для начинки потрібно:
- м’ясо курки бройлера – 300 гр;
- середня цибулина – 1 шт.;
- картопля сира – 1 шт.
Зміст
Як зробити тісто для домашнього заливного пирога на сметані і майонезі
Вилити в каструлю майонез. Можна використовувати будь-який, як з добавками, так і без. Але найкраще підійде саме класичний провансаль.
Додати до майонезу сметану з низькою жирністю, близько 10-15%.
Розбити до інгредієнтів яйця. Розбивати їх треба окремо, щоб виключити можливість потрапляння неякісних яєць в страву.
Додати сіль, харчову соду. Вимішати всі компоненти до однорідної текстури, акуратно ввести в тісто муку.
Ось тісто для смачного заливного пирога і готове! Тепер залишилося лиш вистояти масу півгодини.
Як приготувати начинку з курки
Поки наше готове тісто настоюється, можна приготувати курячу начинку.
Філе курки треба нашаткувати на маленькі шматочки розміром 2х2. Обсмажувати курку в розігрітому рослинному маслі близько десяти хвилин, постійно помішуючи шматочки.
Додати подрібнену цибулю. Обсмажувати компоненти ще 5 хвилин.
Всипати улюблені спеції – у мене це хмелі-снелі. Перемішати складники і готувати їх на сковорідці ще 5 хвилинок.
Сиру картоплю натерти на крупній терці.
Викласти курку в глибоку тарілку, змішати з тертою картоплею і спеціями за смаком. Начинка готова.
Як приготувати заливний пиріг з куркою
У форму для запікання, змащену маслом, вилити одну половину тіста.
Розподілити начинку рівномірно по всій основі.
Залити начинку другою половинкою тіста.
Випікати страву в розігрітій до 170 градусів духовій шафі близько 30-40 хвилин. Потім, треба збільшити температуру до 200 градусів, після чого залишити пиріг в духовці ще на 5-10 хвилин. Готовність страви можно перевірити ножем або зубочисткою. Якщо тісто не налипнуло на предмет, значить випічка готова.
Тепер можна подавати смачний пиріг як самостійну страву до столу. А щоб було ще смачніше, можна доповнити пиріг салатом зі стиглих томатів чи квашеною капустою.
Печіть швидко, смачно і їжте із задоволенням!
Відео-рецепти – заливний пиріг на майонезі і сметані
За словами автора, це саме смачне тісто для заливного пирога. Начинка – м’ясний фарш з капустою.
Відео-рецепт заливного пирога з рибою.