Пропоную приготувати незвичайний, але смачний гарнір, який я відкрила для себе нещодавно. Це смажена вермішель. Вона настільки подобається моїм дітям, що коли я її готую, малі неодмінно просять добавки. Під час смаження вермішель набуває різних відтінків, від бежевого до коричневого. Через це діти її називають різнокольоровою. Щоб ви також навчилися смажити вермішель вдома, я підготувала для вас покроково оформлений рецепт з фото кожного етапу приготування. Перед початком хочу зауважити, що такий спосіб приготування сподобається тим, хто не любить витрачати багато часу на кулінарію.?
Інгредієнти: Вермішель, Вершкове масло, Вода, Сіль
Нам знадобиться тонка вермішель, а ще можна купувати «павутинку», яка наполовину тонше від тієї, що готувала я в цьому рецепті. Я також розповім, як смажити цю «павутинку». Намагайтесь купувати якісну вермішель з твердих сортів пшениці.
Як приготувати смажену вермішель на сковороді
Ось так виглядає тонка вермішель. Якщо у вас спагетті, обов’язково поломайте їх, щоб зручно було перемішувати. Знадобиться 300 грамів вермішелі.
Виставляємо середній вогонь на плиті та розтоплюємо на ній 30 грамів (1 ст.л.) вершкового масла. Для цього краще вибрати сковороду с антипригарним покриттям.
Коли масло стане рідким, висипаємо нашу вермішель і, постійно перемішуючи, обжарюємо наші макаронні виробі. Слідкуйте за тим, щоб вермішель рівномірно прожарювалась.
Головне, щоб не перепалити, інакше страва буде виглядати непривабливо та смак в неї буде не самий кращий. Хочу зауважити, що «павутинка» дуже швидко починає міняти колір.
Спочатку заливаємо 1,5 склянки води у сковороду, а для «павутинки» треба брати одну повну склянку. В мене була звичайна 200-грамова склянка. Продовжуємо перемішувати.
Досить швидко рідина випарується.
Ще раз додаємо води у такому ж обсязі та солі за смаком.
Щоб прискорити процес, сковороду можна накрити кришкою на дві -три хвилини. Після цього знімаємо кришку та, перемішуючи, слідкуємо за рівнем води. Її не повинно лишитися. В мене на цей етап уходить приблизно 5-6 хвилин. Коли рідини вже не буде видно, пробуємо вермішель на готовність. Якщо вам здалося, що вона твердувата, додайте 2-3 ст. л. води, поставте мінімальний вогонь та накрийте сковороду кришкою. Це займе ще пару хвилин.
Як ви вже зрозуміли, готувати таку страву дуже легко. Відрізняється приготування звичайної тонкої вермішелі та «павутинки» тільки кількістю води та різницею у часі, а смак виходить однаковий.
Наприкінці можна додати у вермішель трохи тертого сиру та перемішати. Розкладаємо по тарілках. Особисто я до такої вермішелі роблю підливу або соус.
Ось так, просто приготувавши нашвидкоруч вермішель, можна здивувати рідних новою стравою.
Смажена вермішель – відео-рецепти
Перший відео-рецепт з ютуба, який я хочу вам запропонувати, це вермішель без варіння по-месиканськи.
Ну а цей відео-рецепт має дві назви: смажена вермішель з мясом або плов з вермішелі. Зауважу, що найкраще готувати цю страву з курицею.
І останній на сьогодні відео-рецепт – смажена вермішель з цибулею. Цю страву ще можно зустріти під назвами: вермішель по-армянськи, по тайськи, по-китайськи чи то просто по-азійськи. Зауважу, що якою б не була назва, виходить насправді дуже смачно.