Овочеве рагу з грибами і баклажанами - просте і смачне

Овочеве рагу з грибами і баклажанами – просте і смачне

Овочеве рагу з грибами і баклажанами – страва, основною гастрономічною перевагою якої є простота приготування і привабливий смаковий склад вхідних інгредієнтів. Особливо доречною така овочева страва з грибами буде в сезон їх дозрівання, тобто, восени. У нашому рецепті крім звичайних свіжих овочів використовуються свіжі гриби опеньки, але, замість опеньків можете брати будь-які інші гриби. Доступні в наші дні для всіх свіжі шампіньйони для приготування цієї страви підходять ідеально. Смакота з грибів або овочів швидко з’явиться на вашому столі, якщо використовуєте мій покроково оформлений рецепт з фото.

Складові:

  • картопляні бульби – від 3-х шт.;
  • перець солодкий болгарський (будь-якого кольору) – 1-2 шт.;
  • морквина і цибуля ріпчаста – по штуці;
  • баклажан – 1 шт.;
  • опеньки свіжі – 200 гр;
  • олія рослинна – 40 мл;
  • сіль і улюблені спеції – за бажанням.

Як приготувати овочеве рагу з грибами і баклажанами

Готувати почнемо з обробки грибів: промиємо їх, видаливши листочки і гілочки, зріжемо ніжки. Відставимо опеньки поки у бік і займемося нарізкою овочів, які, також, слід заздалегідь промити і очистити. Отже, плоди картоплі наріжемо кубиками. Відразу, у міру, подрібнення інгредієнтів, почнемо їх викладати до глибокої сковороди або сотейника, що вже гріється на середньому вогні.

Овочеве рагу з баклажанами і грибами

За картопляними кубиками в сковороду відправляємо нарізаний аналогічно баклажан.

Тушковані овочі з грибами швидкого приготування

Потім, на тушкуватися піде натерта морквина і нарізана полукільцями цибулька.

Тушковані овочі з грибами швидкого приготування

Далі, викладаємо до інгредієнтів на сковороду подрібнений смужками солодкий болгарський перчик.

Овочеве рагу з грибами і баклажанами - просте і смачне

Залишилося ще додати гриби. Нарізаємо їх шматочками. Інгредієнти заправляємо спеціями на свій смак. Вміст сковороди перемішуємо і тушкуємо під кришкою до повної готовності всіх компонентів овочевого рагу. Якщо є необхідність, то можете додати до тушкованих овочів трохи кип’яченої води.

Овочеве рагу з грибами і баклажанами - просте і смачне

Рагу з овочами, баклажанами і свіжими опеньками готове, але після зняття з вогню йому слід дати настоятись хвилин 10 під закритою кришкою.

Овочеве рагу з грибами і баклажанами - просте і смачне

Тепер, просте у приготуванні, але дуже смачне овочеве рагу з грибами і баклажанами просто розкладаємо по порціях і подаємо їдокам. ?

Овочеве рагу з грибами і баклажанами - просте і смачне

Сподіваюся, що вам припаде до душі запропонована тушкована страва.

Запропонований нижче відео-рецепт демонструє інший варіант приготування овочевого рагу з грибами. З нього ви дізнаєтеся як готувати тушковані овочі з грибами печерицями.

Приємного всім перекусу!