Існує всім відомий гастрономічний факт про те, що картопля чудово поєднується з грибами. Наше кулінарна пропозицію сьогодні – смажена картопля з опеньками. Опеньки – дуже популярні лісові та лугові гриби. Доповнимо основні інгредієнти овочами – солодким болгарським перчиком і ріпчастою цибулею. Запропонований, покроково оформлений фото-рецепт смаженої картоплі з опеньками дуже простий в реалізації і покаже як правильно смажити опеньки з картоплею і яка смачна страва виходить в результаті.
Інгредієнти: Болгарський перець, Картопля, Опеньки, Перець чорний мелений, Сіль, Соняшникова олія, Цибуля
Складові:
- бульби незіпсовані картопляні – від 3-х шт.;
- гриби свіжі (опеньки) – 200 гр;
- цибулина ріпчаста – 1 шт.;
- болгарський солодкий перчик – 1 шт.;
- олія рослинна – 30 мл;
- сіль та інші спеції – за смаком.
Як приготувати смажену картоплю з грибами опеньками смачно
Починаючи готувати, як і належить в більшості випадків, роботу з плодами картоплі починаємо з їх промивання і очищення. Після “водної процедури” картоплю нарізаємо невеликими брусочками.
Підготовлену картопляну нарізку викладаємо в уже підігріту на сковороді рослинну олію і відразу перемішуємо.
Паралельно промиваємо під водою опеньки (бажано заздалегідь їх перебрати і зрізати ніжки). Нарізаємо грибочки довгими смужками та викладаємо на сковороду до картоплі, що вже смажиться.
Продовжуємо смажити картоплю разом з грибами опеньками. Іноді слід інгредієнти перемішувати.
За цей час очистимо перчик (колір плода особливої ролі не грає). Наріжемо смужками (півкільцями) і викладемо на сковороду.
Аналогічно подрібнюємо цибулю та перекладаємо до інгредієнтів на сковороду. Солимо картопельку з грибами і овочами, кидаємо трохи перцю або інших ваших улюблених спецій.
Продовжуємо страву смажити чи то тушкувати на слабкому вогні до повної готовності всіх компонентів. Якщо поспішаєте, то можете прикрити сковорідку кришкою.
Смачні гриби опеньки, смажені з картоплею готові!
Впевнена, що і вам сподобається мій улюблений і дуже простий рецепт смаженої картоплі з опеньками. Можете подати до смачної пісної грибної страви свіжі або мариновані овочі або овочеві салати.
Всім приємного перекусу!