Дуже смачна і соковита щука запечена в духовці з цибулею і вершками, безсумнівно, стане родзинкою у вашому меню. Гаряча рибна закуска виходить ніжна, ароматна та ідеально поєднується з будь-якими овочами і пікантними соусами:
часниковим, томатним, апельсиновим, соєвим, ткемалі, теріякі… Спробуйте запекти філе щуки в духовці з цибулею і вершками за запропонованим рецептом і ви, точно, не будете розчаровані. Покроково оформлений рецепт з фото демонструє всі важливі моменти приготування запеченої в духовці щуки.
Інгредієнти: Вершки, Вершкове масло, Пергамент, Сіль, Суміш перців, Цибуля, Щука
Складові страви:
- цибуля – 1 шт.;
- щука – 300 гр;
- сіль за смаком;
- вершки – 30 мл;
- суміш перців – 5 гр;
- вершкове масло – 20 гр.
Як запекти щуку в духовці з цибулею і вершками
Почати приготування страви потрібно з підготовки та оброблення рибної тушки.
Як обробити щуку на філе
Риба, досить, добре чиститься – потрібно лише обдати її окропом і зняти луску. Після чого, потрібно видалити хребет, голову, хвостик і плавники. Будьте уважні, нам потрібно філе щуки на шкірі, тому, не перестарайтеся. 🙂 Готове філе щуки на шкірці потрібно вимити і злегка обсушити паперовими рушниками.
Філе натерти з двох боків перцем, спеціями (обираєте за смаком) і сіллю, після чого, викласти на пергамент.
Подрібнити на півкільця цибульку і щедро посипати рибку.
Нарізати масло на тонкі слайси і покрити рибне філе.
Залити філе щуки вершками і щільно запечатати пергамент.
Запікати щуку в духовці ми будемо не в фользі або рукаві, тому що, саме такий спосіб запікання додасть готовій щуці ніжну текстуру і рум’яну скоринку. Запікати філе щуки в духовці потрібно всього півгодини при 180 градусах.
Ароматна і неймовірно ніжна запечена в духовці щука готова!
Акуратно перекладаємо філе з пергаменту на тарілку і рибна закуска готова до подачі!
Особливо смачна така щука в подачі з рисовим або картопляним гарніром. Моя сім’я завжди просить готувати картопляне пюре. ?
Соковита, ніжна і смачна щука запечена в духовці з цибулею і вершками підкорить навіть найвибагливішого гурмана! Риба, приготовлена за цим рецептом завжди виходить пропеченою, позбавлена від настирливого річкового запаху. Блюдо універсальне в подачі і підійде як для святкового застілля, так і для смачної корисної вечері.
А може бути вам захочеться запекти щуку в духовці з цибулею і грибами. Якщо так, то скористайтесь нижче наведеним відео-рецептом. Для його реалізації вам знадобиться фольга і, як і в рецепті з фото, філе щуки без кісток і без шкіри.
Обидва запропоновані прості рецепти приготування щуки в духовці гідні того, аби зайняти важливе місце у вашій кулінарній книзі.
Готуйте легко, а їжте із задоволенням! ?