Коли на грядці дозрівають різні корисні овочі, то ніяк неможливо втриматись і не приготувати рагу. Наприклад, дуже просто й доступно, а головне смачно, зробити для своїх рідних овочеве рагу з баклажанами та м’ясом у вигляді фаршу.
Інгредієнти: Базилік, Баклажани, М'ясний фарш, Морква, Олія рослинна, Помідор, Цибуля ріпчаста
Вдале поєднання баклажанів і м’ясного фаршу неодмінно сподобається всім. Тому варто, не задумуючись, занотувати покроковий фоторецепт із докладним описом.
Складники:
- 1 баклажан невеликого розміру;
- 1 морквина середнього розміру;
- 1 помідор середнього розміру;
- 1 ріпчаста цибулина;
- 250 грамів будь-якого м’ясного фаршу;
- сіль, чорний перець (у меленому вигляді), базилік сушений (за смаком);
- 40 мілілітрів рослинної олії.
Як приготувати овочеве рагу з баклажанами та м’ясом
Щонайперше, необхідно під краном помити всі потрібні овочі. З баклажана слід зрізати лише хвостик (чистити шкірку не треба) і нарізати кубиком. Моркву та цибулю також почистити. На сковороді на рослинній олії (будь-якій) необхідно обсмажити баклажанову нарізку.
Трохи згодом, до неї потрібно відправити терту моркву та півкільця цибулі. Все перемішати.
Свіжий помідор необхідно нарізати на кубики та разом із соком відправити до інших овочевих компонентів. Тушитися все повинно 5 хвилин.
Будь-який м’ясний фарш потрібно поділити, з допомогою виделки, на шматки й перекласти на сковорідку з овочами.
Вкінці, потрібно додати спеції та сіль. Тут, не обов’язково дотримуватися рецепту, можна використати приправи, що подобаються).
Під кришкою, овочеве рагу з фаршем повинно тушитися 7-9 хвилин. Час від часу його потрібно помішувати.
Після цього, смачне рагу з овочів із фаршем можна подавати до столу.
Гарніром до такого рагу з баклажанами може бути звичайна варена картопля. Хоч все виглядає досить просто, проте це дуже смачно.