Лимонний манник на кефірі сподобається любителям смачної домашньої випічки, які звикли користуватися простими рецептами. Основним інгредієнтом, звичайно ж, є манка. Завдячуючи їй, лимонний пиріг, у результаті, має розсипчасту й привабливу структуру.
Інгредієнти: Борошно, Вершкове масло, Кефір, Крупа манна, Лимон, Сода, Цукор, Яйце
Десерт на манці збуджує апетит ніжним лимонним ароматом. Покроковий рецепт із фотографіями допоможе, без жодних проблем, приготувати смачний лимонний манник на кефірі кожній господині, котра звикла балувати своїх рідних подібними смаколиками.
Інгредієнти:
- 1 стакан манної крупи;
- пів склянки цукру;
- 3 ст. л. муки;
- 1 лимон;
- 1 склянка кефіру;
- 2 яйця;
- 60 грамів вершкового масла;
- 1 ч. л. соди.
Як спекти манник на кефірі з лимоном
Насамперед, у невелику посудину необхідно насипати манну крупу, залити її теплим кефіром, перемішати й залишити набухати. На це знадобиться, десь, 30 хвилин.
В іншій посудині слід з’єднати курячі яйця з м’яким маслом (кімнатної температури).
Ці компоненти потрібно збити міксером до утворення пишної маси.
Потім, сюди треба додати манку, що набухла.
Лимон необхідно старанно помити та натерти його цедру до всіх складників.
Соду варто згасити соком лимону, а не оцтом.
Перемішавши все міксером, потрібно додати небагато пшеничної муки.
Готове тісто для манника на кефірі має неймовірний аромат.
Його необхідно викласти в форму з силікону, де, зазвичай, печеться кекс.
Лимонний пиріг на манці та кефірі необхідно пекти в розігрітій до 180 °C духовці протягом пів години. Перевірити, чи приготувався манний десерт, потрібно дерев’яною шпажкою.
Лимонний манник на кефірі потрібно виймати з форми лише в охолодженому вигляді. Якщо є бажання, його можна присипати цукровою пудрою, щоб було гарніше.
Подібні прості рецепти обов’язково приносять максимум смачного задоволення.