Домашня паста фарфалле з грибами, базиліком і томатами по-італійськи стане ідеальним самостійним гарніром і смачним доповненням до риби, м’яса, овочевих салатів або закусок. Така італійська паста приготовлена вдома не тільки дуже симпатична в подачі, але і дуже смачна. Її перевагою є легкість, мінімум жирів і малий час приготування. Страва підійде як вегетаріанцям, так і людям, які тримають піст. Покроково оформлений рецепт з фото докладно демонструє приготування популярної класичної страви італійської кухні.
Інгредієнти: Базилік, Вершкове масло, Паста фарфалле, Печериці, Сіль, Томат, Цибуля зелена
Кухня: Італійська кухня
Складові:
- томати – 1/2 шт.;
- гриби – 100 гр;
- паста фарфалле – 150 гр;
- цибуля зелена – невеликий пучок;
- сіль, перець чорний мелений та базилік – за смаком;
- вершкове масло – 35 гр.
Як приготувати фарфалле з грибами, базиліком і помідорами
Починаючи приготування пасти, потрібно відварити фарфалле-метелики до напівготовності (такий стан називають аль денте). Таким чином готова паста не залишиться твердою і не перевариться під час тушкування на сковорідці, де вже і набуде потрібної м’якості.
Поки макарони варяться, очищені і вимиті грибочки треба нарубати на великі слайси і пасерувати на оливковій олії або на вершковому маслі.
Нарубати на дрібні шматочки томати, подрібнити базилік і невеликий пучок зеленої цибулі.
Додати нарубані томати і цибулю до грибів і тушкувати ще 5 хвилин.
Всипати до грибово-овочевої суміші відварені фарфалле і готувати пасту до бажаної готовності макаронних виробів. При бажанні, на цій стадії можно додати 2-3 столові ложки сметани. Саме так цього разу і зробила я. Зазначу, що класичний рецепт пасти готують без сметани.
Присмачнити страву базиліком, накрити кришкою та зняти з вогню.
Дати настоятись пару хвилин і саме час подавати ароматні фарфалле з грибами, базиліком і томатами по-італійськи до столу!
Ніжна і дуже ароматна паста фарфалле з помідорами та базиліком, безсумнівно, прикрасить повсякденне меню або романтичну вечерю. Така домашня італійська страва достатньо легка, в міру пряна і дуже швидка в приготуванні. Як бачите, з мінімуму компонентів, всього за 10 хвилин, в домашніх умовах можна легко та просто приготувати смачну та гармонійну за смаком другу страву з макаронів!