Запропонований сьогодні відкритий пиріг з абрикосами має смачну хрустку карамельну скоринку. Це дуже красивий в подачі і простий в приготуванні десерт, що порадує ніжним ароматом, пишною текстурою і кисло-солодким смаком. Відкритий пиріг з абрикосами на сметані – відмінний варіант для любителів кисло-солодкої випічки з фруктами. Оформлений покроково рецепт з фото продемонструє бажаючим спекти його всі важливі моменти приготування.
Інгредієнти: Абрикоси, Борошно, Ванілін, Вершковий маргарин, Розпушувач, Сіль, Цукор, Яйця
Складові:
- маргарин – 120 гр;
- цукор – 150 гр + 50 гр;
- ванільний цукор – 1 пакетик;
- сметана – 120 гр;
- сіль – щіпка;
- яйця курячі – 3 шт.;
- борошно – 300 гр;
- розпушувач – 2 ч. л.;
- абрикоси – 10-12 шт.
Як приготувати пиріг з абрикосами на сметані
Перш ніж почати замішувати тісто потрібно очистити абрикоси від кісточок і дати постояти – щоб стік зайвий сік. Зауважу, що замість абрикосів можна використовувати сливи, нектарин або персики.
Тепер, приступаємо до приготування тіста. Для цього, спершу потрібно розтопити маргарин і повністю остудити його. Збити остиглий, але рідкий маргарин з ванільним цукром і більшою частиною звичайного цукру.
Додати сметану, після чого, збити суміш повторно.
Всипати сіль і яйця і знову добре збити тісто.
Борошно з розпушувачем повільно просіяти разом.
Замісити м’яке, не зовсім рідке, але і не дуже туге тісто.
Ретельно змастити форму маслом і увімкнути духову шафу на розігрів. Для випікання нам буде потрібно температура не більше 180 градусів. Викладаємо тісто в змащену форму.
Поверх потрібно викласти підготовлені абрикоси.
Щедро засипати фрукти цукром і можна відправити пиріг в гарячу духовку і очікувати на солодкі та соковиті ласощі.
Всього 45 хвилин на випікання і … ароматний заливний абрикосовий пиріг з хрустким карамельним верхом готовий! Дайте йому охолонути в формі.
Тепер, можемо нарізати на порції і подавати до чаювання.
Дуже смачний відкритий пиріг з абрикосами і хрусткою карамельною скоринкою, безсумнівно, порадує господинь швидкістю приготування, доступним набором продуктів і приємною текстурою тіста.