Відкритий пиріг з абрикосами на сметані з карамельною скоринкою - дуже смачний

Відкритий пиріг з абрикосами на сметані з карамельною скоринкою – дуже смачний

Запропонований сьогодні відкритий пиріг з абрикосами має смачну хрустку карамельну скоринку. Це дуже красивий в подачі і простий в приготуванні десерт, що порадує ніжним ароматом, пишною текстурою і кисло-солодким смаком. Відкритий пиріг з абрикосами на сметані – відмінний варіант для любителів кисло-солодкої випічки з фруктами. Оформлений покроково рецепт з фото продемонструє бажаючим спекти його всі важливі моменти приготування.

Складові:

Відкритий абрикосовий пиріг

  • маргарин – 120 гр;
  • цукор – 150 гр + 50 гр;
  • ванільний цукор – 1 пакетик;
  • сметана – 120 гр;
  • сіль – щіпка;
  • яйця курячі – 3 шт.;
  • борошно – 300 гр;
  • розпушувач – 2 ч. л.;
  • абрикоси – 10-12 шт.

Як приготувати пиріг з абрикосами на сметані

Перш ніж почати замішувати тісто потрібно очистити абрикоси від кісточок і дати постояти – щоб стік зайвий сік. Зауважу, що замість абрикосів можна використовувати сливи, нектарин або персики.

Відкритий абрикосовий пиріг

Тепер, приступаємо до приготування тіста. Для цього, спершу потрібно розтопити маргарин і повністю остудити його. Збити остиглий, але рідкий маргарин з ванільним цукром і більшою частиною звичайного цукру.

Відкритий абрикосовий пиріг

Додати сметану, після чого, збити суміш повторно.

Відкритий абрикосовий пиріг

Всипати сіль і яйця і знову добре збити тісто.

Відкритий пиріг з абрикосами і карамельної скоринкою

Борошно з розпушувачем повільно просіяти разом.

Відкритий пиріг з абрикосами і карамельної скоринкою

Замісити м’яке, не зовсім рідке, але і не дуже туге тісто.

Відкритий пиріг з абрикосами і карамельної скоринкою

Ретельно змастити форму маслом і увімкнути духову шафу на розігрів. Для випікання нам буде потрібно температура не більше 180 градусів. Викладаємо тісто в змащену форму.

Відкритий пиріг з абрикосами і карамельної скоринкою

Поверх потрібно викласти підготовлені абрикоси.

Відкритий пиріг з абрикосами і карамельної скоринкою

Щедро засипати фрукти цукром і можна відправити пиріг в гарячу духовку і очікувати на солодкі та соковиті ласощі.

Відкритий пиріг з абрикосами і карамельної скоринкою

Всього 45 хвилин на випікання і … ароматний заливний абрикосовий пиріг з хрустким карамельним верхом готовий! Дайте йому охолонути в формі.

Відкритий пиріг з абрикосами і карамельної скоринкою - дуже смачний

Тепер, можемо нарізати на порції і подавати до чаювання.

Відкритий пиріг з абрикосами і карамельної скоринкою - дуже смачний

Дуже смачний відкритий пиріг з абрикосами і хрусткою карамельною скоринкою, безсумнівно, порадує господинь швидкістю приготування, доступним набором продуктів і приємною текстурою тіста.