М’ясні тефтелі з рисом в вершковому соусі з сирною начинкою

М’ясні тефтелі з начинкою з сиру, приготовktні в духовці в томатному і вершковому соусі, дуже простf і, в той же час, дуже смачна страва. Її рекомендовано подавати з відвареною картоплею, пюре або з пастою.

М’який сир всередині тефтелей плавиться і прекрасно поєднується з м’ясом. Приготувати їх досить просто. Як це зробити я розповім і покажу докладно в своєму рецепті з фото, які покроково ілюструють етапи приготування.

Інгредієнти:

Для тефтелей:

  • 700 грам телятини;
  • 50 грам суміші бурого і білого рису;
  • 1 цибулина;
  • пару пучок солі;
  • 1 щіпка меленого перцю;
  • 80 грам м’якого сиру;
  • 4 столові ложки томатного соусу.

Для вершкового соусу:

  • 70 грам вершкового масла 72,5%;
  • 1 ст.ложка з гіркою борошна;
  • 500 мл молока 3,6%;
  • дрібка солі;
  • пару гілочок кропу.

Як приготувати тефтелі з підливою в духовці

Як зробити тефтелі з рису і фаршу

Телятину промиваємо, нарізаємо і подрібнюємо в комбайні.

Рис приварюють, тобто доводимо до кипіння, витримуємо 7 хвилин, відкидаємо в друшляк і промиваємо під холодною водою.

З фаршем змішуємо рис, а також, нашатковану цибулину, перець і сіль. Добре вимішуємо фарш.

Сир нарізаємо на 8 шматочків. Також, ділимо фарш на 8 частин.

Розкладаємо фарш на долоні, в центр кладемо шматочок сиру і формуємо тефтелі.

На дно форми для запікання наливаємо томатний соус, а на нього викладаємо м’ясні тефтелі.

М'ясні тефтелі з рисом в томатному і вершковому соусі

Як готувати вершковий соус

У глибокому сотейнику розтоплюємо масло, всипаємо борошно і швидко перемішуємо вінчиком. Як тільки масло і борошно з’єдналися в однорідну масу, тонкою цівкою вливаємо холодне молоко з сіллю, постійно перемішуючи соус віночком. Стежимо, щоб в цей момент не утворилися грудки. Якщо вони все ж утворилися, не турбуйтеся. Пробийте соус занурювальним блендером і грудочки зникнуть. Доводимо соус до загустіння і знімаємо з вогню. Вершковий соус готовий.

Вершковий соус

Заливаємо тефтелі соусом і прибираємо форму в духовку. Режим приготування в духовці: t = 200 ° нижній підігрів, 40 хвилин.

М'ясні тефтелі з рисом в томатному і вершковому соусі

Готові тефтелі з фаршу і рису посипаємо подрібненим кропом і можна приступати до дегустації.

М'ясні тефтелі з рисом і підливою в духовці

М’ясні тефтелі з рисом і підливою готувати швидко, просто і легко, а їсти смачно. Пригощайтеся!