М’ясні тефтелі з начинкою з сиру, приготовktні в духовці в томатному і вершковому соусі, дуже простf і, в той же час, дуже смачна страва. Її рекомендовано подавати з відвареною картоплею, пюре або з пастою.
Інгредієнти: Борошно, Вершкове масло, Кріп, Молоко, Перець чорний мелений, Рис, Сир, Сіль, Телятина, Томатна паста, Цибуля
М’який сир всередині тефтелей плавиться і прекрасно поєднується з м’ясом. Приготувати їх досить просто. Як це зробити я розповім і покажу докладно в своєму рецепті з фото, які покроково ілюструють етапи приготування.
Інгредієнти:
Для тефтелей:
- 700 грам телятини;
- 50 грам суміші бурого і білого рису;
- 1 цибулина;
- пару пучок солі;
- 1 щіпка меленого перцю;
- 80 грам м’якого сиру;
- 4 столові ложки томатного соусу.
Для вершкового соусу:
- 70 грам вершкового масла 72,5%;
- 1 ст.ложка з гіркою борошна;
- 500 мл молока 3,6%;
- дрібка солі;
- пару гілочок кропу.
Зміст
Як приготувати тефтелі з підливою в духовці
Як зробити тефтелі з рису і фаршу
Телятину промиваємо, нарізаємо і подрібнюємо в комбайні.
Рис приварюють, тобто доводимо до кипіння, витримуємо 7 хвилин, відкидаємо в друшляк і промиваємо під холодною водою.
З фаршем змішуємо рис, а також, нашатковану цибулину, перець і сіль. Добре вимішуємо фарш.
Сир нарізаємо на 8 шматочків. Також, ділимо фарш на 8 частин.
Розкладаємо фарш на долоні, в центр кладемо шматочок сиру і формуємо тефтелі.
На дно форми для запікання наливаємо томатний соус, а на нього викладаємо м’ясні тефтелі.
Як готувати вершковий соус
У глибокому сотейнику розтоплюємо масло, всипаємо борошно і швидко перемішуємо вінчиком. Як тільки масло і борошно з’єдналися в однорідну масу, тонкою цівкою вливаємо холодне молоко з сіллю, постійно перемішуючи соус віночком. Стежимо, щоб в цей момент не утворилися грудки. Якщо вони все ж утворилися, не турбуйтеся. Пробийте соус занурювальним блендером і грудочки зникнуть. Доводимо соус до загустіння і знімаємо з вогню. Вершковий соус готовий.
Заливаємо тефтелі соусом і прибираємо форму в духовку. Режим приготування в духовці: t = 200 ° нижній підігрів, 40 хвилин.
Готові тефтелі з фаршу і рису посипаємо подрібненим кропом і можна приступати до дегустації.
М’ясні тефтелі з рисом і підливою готувати швидко, просто і легко, а їсти смачно. Пригощайтеся!