Коли настає курячий день відомої багатьом дієти Шість пелюсток, їсти одне й теж саме не дуже хочеться. Тому варто поекспериментувати, приготувавши з бульйону трохи заливного, а з плечової частини курячих крилець можна зробити ще одну смачну страву.
Інгредієнти: Курячі крильця, Лимон, Сіль, Спеції для курки
У цій статті мова піде про одночасне приготування курячих плечиків на парі та варіння крилець для заливного. Курятина вариться досить короткий час, тому замаринувати плечики також необхідно дуже швидко.
Для цього потрібно підготувати спеції для курки та сіль, шматок лимону, звичайну скляну банку й спеціальну вакуумну кришку з насосом.
Шматки курки слід посипати прянощами та сіллю, вичавити сік зі скибочки лимона, перемішати все й помістити в банку. Лимон викидати не треба, краще розмістити його зверху, тому що лимонна цедра – це гармонійне поєднання зі смаком курки. Накривши банку кришкою з клапаном, потрібно відкачати повітря та залишити плечики маринуватися. Через кожні 10-12 хвилин банку варто потрясти й перевернути, щоб ароматний смак розподілявся рівномірно.
Замариновані курячі плечики необхідно викласти на палеті для варіння на парі й відправити в мультиварку, в чаші якої вже вариться бульйон для заливного з крилець. Готуватися плечики повинні на режимі “Варіння” на парі протягом 20-25 хвилин (у залежності від розміру шматків).
М’які, ніжні, ароматні курячі шматочки готові. Ними можна смакувати як в гарячому, так і в холодному вигляді.
Згідно з курячим днем дієти Шість пелюсток, дозволяється їсти біле куряче м’ясо з зеленню та спеціями, тому гарніром можуть бути листочки зеленого салату.
Приправити страву можна зернистою французькою гірчицею, а також соусами, які використовуються під час овочевого дня: буряковий з чорносливами та горіхами та кисло-солодкий з курагою, імбиром і часником. Приготовлена за цим рецептом дієтична курка, виходить не лише смачною, а ще й вишукано-пікантною, а сам процес займає досить мало часу.
При монодієті Шість пелюсток дозволяється пити не менше, ніж 2 літри несолодких чаїв на травах і чистої води. Після курячого дня варто підготуватися до злакового.