На другий день дієти Шість пелюсток дозволяються овочі. В цей день можна їсти 1-1,5 кілограма овочів, приготовлених будь-яким дієтичним способом. Допускається вживання зелені, приправ і небагато солі, щоб пришвидшити виведення зайвої води з організму. Ця стаття пропонує детальний опис з покроковими фото, приготування деяких дієтичних овочевих страв.
Інгредієнти: Буряк, Імбир, Курага, Лимон, Мед, Пекучий червоний перець, Салат листовий, Соєвий соус, Чорнослив
Насамперед, важливо знати, що овочі не повинні бути крохмалистими, тобто картопля для дієти не підходить, хіба що лише “молода”.
На гаряче в овочевий день можна подати селеровий суп.
Цілком прийнятно зробити звичайний вінегрет, але не використовуючи картоплю та додаючи лише трохи олії. Солоні огірки краще замінити на свіжі, вінегрет стане ще кориснішим, а його смак буде ніжнішим і оригінальнішим.
Головне пам’ятати, що найсмачніші та корисні салати, безсумнівно, зі свіжих овочів. Найзручніше, звичайно ж, готувати їх влітку, тому що зимою до овочів, що продаються, є багато питань, вони не викликають довіри.
Найбільш безпечними з того, що продається взимку та підходить для овочевого дня дієти Шість пелюсток є капуста (білокачанна та пекінська), коренеплоди та свіжа зелень, в тому числі листя салату. Капуста й коренеплоди уже були застосовані під час приготування супу та вінегрету. Тому варто винайти щось смачне для заправки листового салату.
Листя салату не вирізняється насиченим смаком, дехто називає їх звичайною травою. Тому виручає заправка. Дієта не дозволяє використовувати традиційну сметану, майонез чи рослинну олію, але вихід є. Приготувати дві гострі заправки можна на основі сухофруктів.
Спочатку, необхідно замочити в теплій воді по жменьці чорносливу та кураги. Через 15-20 хвилин воду потрібно злити, фрукти старанно помити та залити крутим окропом.
Буряк маленького розміру треба зварити на парі або запекти в мікрохвильовці, щоб зберегти якнайбільше корисних речовин.
Для чорносливо-бурякової заправки потрібно підготувати: розмочений чорнослив, варений або печений буряк, великий зубок часнику, декілька волоських горіхів.
Буряк, чорнослив, часник і горіхи слід дрібно нарізати ножем.
Змішати все, заправити соком лимону та гірчицею в зернах. Сіль краще замінити соєвим соусом. Все ретельно перемішати й чорносливово-бурякова заправка готова.
Щоб овочевий день дієти Шість пелюсток був дуже різнобарвним можна зробити ще і помаранчевий кисло-солодкий соус із курагою та імбиром. Якщо курага дуже суха, її потрібно не просто замочити, а варто залити кип’яченою водою та помістити на декілька хвилин в мікрохвильовку.
Цей солодкий соус є класичним китайським, який підходить до всього (м’ясо, птиця, зелень). Крім кураги та імбиру ще треба підготувати часник, лимон і гострий перець (у свіжому або сухому вигляді). Дуже зручно, якщо перець чилі в вигляді пасти, так його легше дозувати.
Дрібно нарізавши курагу, імбир і часник, додавши до них небагато перцевої пасти та соку лимону, все слід перебити в блендері. Замість солі, знову треба взяти класичний соєвий соус і ще потрібно додати трохи меду. Якщо консистенція соусу виходить густою, то можна долити до нього небагато кип’яченої води.
Коли обидва соуси будуть готові, можна перейти до листового салату, який варто було заздалегідь помити та обсушити. Салат дуже ніжний, тому його не рекомендується різати, краще рвати руками чи взагалі просто намазати листи соусом (як на фото).
Правильно буде відразу намазати багато салату, звернути кожен листок пополам, додати декілька черешків селери, трохи зелені петрушки та тонкі кільця лимону. Таким чином, вдасться приготувати цілий вітамінний бенкет, що стане прикрасою овочевого дня.
Найголовніше, що всіх дієтичних правил дотримано, а страва вийшла смачною, красивою та корисною.
Протягом дня не потрібно забувати пити воду та чай (не солодкий). Наступного ранку розпочнеться ситний курячий день.