Традиційно, омлет з помідорами, салатним перцем і цибулею готують на сковорідці, а потім допікають в духовці. Але з появою мультиварки все стало набагато простіше. Омлет з овочами, приготовлений в цьому незамінному пристрої, виходить дуже смачним і корисним. Здивувати своїх рідних таким сніданком зовсім не важко, а якщо під руками мати ще й покроковий рецепт з фото, то ніякі труднощі не зупинять на шляху до смачного результату.
Інгредієнти: Болгарський перець, Помідори, Рослинна олія, Сіль, Цибуля, Яйце
Складники:
- 3 яйця;
- 1 великий помідор;
- 1 салатний перець;
- 1 ріпчаста цибулина;
- 10 грамів рослинної олії;
- сіль за смаком.
Як зробити омлет в мультиварці
Насамперед, слід встановити на мультиварці режим «Смаження». Пристрій повинен розігрітися, а за цей час, наприклад, можна почистити й нарізати на півкільця ріпчасту цибулину. Потім, треба налити в чашу мультиварки рослинну олію, висипати нарізку цибулі та обсмажити її, помішуючи лопаткою.
Доки цибуля обсмажується, необхідно помити салатний перець, видалити з нього зернятка з плодоніжкою та нарізати перець на тоненькі бруски.
Коли цибуля стане ледь рум’яною, до неї можна вкинути перець.
З помідори варто зняти шкірку. Для цього, її потрібно надрізати навхрест (як на фото) і занурити в окріп на 3 хвилини.
Вийнявши томат, потрібно просто потягнути за надрізи на ньому й шкірка дуже легко зійде. Потім, його слід нарізати на шматочки й відправити до інших овочів.
Доки помідор трохи підсмажиться, можна зайнятися збиванням яєць. Для цього, необхідно розбити їх в глибоку посудину, посолити й збити виделкою до тих пір, поки білок не змішається з жовтком.
Потім, яйця треба вилити в чашу мультиварки на овочі.
Режим «Смаження»треба вимкнути, помінявши його на режим «Випічка» чи «Тушіння». Під накритою кришкою мультиварки омлет з овочами повинен готуватися протягом 15 хвилин.
Після того як пройде зазначений час, відкривати кришку відразу не слід, варто почекати ще 5 хвилин, інакше він “сяде” та не буде пишним.
Потім, омлет з допомогою лопатки потрібно викласти на плоску тарілку. Подавати до столу омлет з цибулею, томатом і салатним перцем краще нарізавши на порційні шматки.
На фото зображений омлет в розрізі й дуже добре видно яку чудову пористу структуру він має.