Третій день дієти Шість пелюсток, називається курячим розвантажувальним. Це день білого курячого м’яса, тобто 300-500 грамів грудки, приготовленої лише дієтичними способами. Їсти страви потрібно протягом дня з мінімальним додаванням прянощів, зелені та солі.
Інгредієнти: Білі коріння, Желатин, Зелень петрушки, Курячі крильця, Лавровий лист, Морква, Перець чорний мелений, Сіль, Цибуля
Переважно, людям, котрі періодично (раз на 1-2 місяці) дотримуються пелюсткової дієти не хочеться надавати перевагу звичайному курячому бульйону, грудці на парі, вареній, печеній тощо. А от щось новеньке в цьому здоровому меню дуже б знадобилось. Тому варто поекспериментувати з курячими крильцями, які також, частково, складаються з білого м’яса, тому є допустимими в такі дні.
Як видно на фото, вага крилець більша дозволеної, але, якщо відкинути кістки та шкірки, то, приблизно вийде бажаних 500 грамів.
По суглобу потрібно відрізати від крил більш м’ясисті плечі, на них інші плани. А з решти вийде трохи холодцю.
Потім, слід підготувати (не економлячи) бульйонний набір: цибулю, моркву, селеру, сушені білі коріння, сушену овочеву суміш з грибами та зеленню. Так само, як і для рибного супу, овочі в фіналі не знадобляться, тому не варто боятися порушити правила дієти: овочевий насичений аромат калорій немає.
Обрізки крил і овочі необхідно викласти в чашу мультиварки, залити невеликою кількістю води та варити на мінімальному нагріві (1-1,5 години). Одночасно в піддоні пароварки можна готувати плечики.
Крила містять в собі досить багато желатину, але цієї кількості не буде достатньо. Тому, варто завчасно замочити в холодній кип’яченій воді чайну ложку желатину.
Готовий бульйон буде смачним і наваристим. Процідивши, його слід назад відправити в мультиварку.
Після цього, до бульйону можна додавати сіль, перець, лавровий лист і набухлий желатин. Коли появляться перші бульбашки, мультиварку необхідно відразу ж вимкнути.
Потім, з крилець треба відділити м’ясо. Дрібно нарізати зубок часнику та змішати його, прямо на дощечці, з м’ясом.
Дуже гарно вийде, якщо залити холодець у силіконові формочки для кексів. Щоб було зручно, їх бажано розмістити на дощечці, відповідного формату. Майбутня страва буде виглядати дуже гарно, якщо на дно кожної формочки вкинути листок петрушки.
Потім, потрібно викласти м’ясо з часником.
Після, налити бульйон з желатином і відправити холодець у холодильник на годину-півтори.
Коли він застигне, його треба вийняти з формочок і гарнірувати зеленню та зернистою гірчицею. Ось так апетитно виглядає страва курячого розвантажувального дня.
Протягом третього дня дієти Шість пелюсток, не слід забувати про чай і воду, яких потрібно випивати не менше, ніж 2 літри. А ввечері, варто налаштуватися на злаковий настрій.