Курячий розвантажувальний день – дієта Шість пелюсток

Третій день дієти Шість пелюсток, називається курячим розвантажувальним. Це день білого курячого м’яса, тобто 300-500 грамів грудки, приготовленої лише дієтичними способами. Їсти страви потрібно протягом дня з мінімальним додаванням прянощів, зелені та солі.

Переважно, людям, котрі періодично (раз на 1-2 місяці) дотримуються пелюсткової дієти не хочеться надавати перевагу звичайному курячому бульйону, грудці на парі, вареній, печеній тощо. А от щось новеньке в цьому здоровому меню дуже б знадобилось. Тому варто поекспериментувати з курячими крильцями, які також, частково, складаються з білого м’яса, тому є допустимими в такі дні.

Як видно на фото, вага крилець більша дозволеної, але, якщо відкинути кістки та шкірки, то, приблизно вийде бажаних 500 грамів.

Курячий розвантажувальний день - дієта Шість пелюсток, меню на кожен день

По суглобу потрібно відрізати від крил більш м’ясисті плечі, на них інші плани. А з решти вийде трохи холодцю.

Курячий розвантажувальний день - дієта Шість пелюсток, меню на кожен день

Потім, слід підготувати (не економлячи) бульйонний набір: цибулю, моркву, селеру, сушені білі коріння, сушену овочеву суміш з грибами та зеленню. Так само, як і для рибного супу, овочі в фіналі не знадобляться, тому не варто боятися порушити правила дієти: овочевий насичений аромат калорій немає.

Курячий розвантажувальний день - дієта Шість пелюсток, меню на кожен день

Обрізки крил і овочі необхідно викласти в чашу мультиварки, залити невеликою кількістю води та варити на мінімальному нагріві (1-1,5 години). Одночасно в піддоні пароварки можна готувати плечики.

Курячий розвантажувальний день - дієта Шість пелюсток, меню на кожен день

Крила містять в собі досить багато желатину, але цієї кількості не буде достатньо. Тому, варто завчасно замочити в холодній кип’яченій воді чайну ложку желатину.

Курячий розвантажувальний день - дієта Шість пелюсток, меню на кожен день

Готовий бульйон буде смачним і наваристим. Процідивши, його слід назад відправити в мультиварку.

Курячий розвантажувальний день - дієта Шість пелюсток, меню на кожен день

Після цього, до бульйону можна додавати сіль, перець, лавровий лист і набухлий желатин. Коли появляться перші бульбашки, мультиварку необхідно відразу ж вимкнути.

Курячий розвантажувальний день - дієта Шість пелюсток, меню на кожен день

Потім, з крилець треба відділити м’ясо. Дрібно нарізати зубок часнику та змішати його, прямо на дощечці, з м’ясом.

Курячий розвантажувальний день - дієта Шість пелюсток, меню на кожен день

Дуже гарно вийде, якщо залити холодець у силіконові формочки для кексів. Щоб було зручно, їх бажано розмістити на дощечці, відповідного формату. Майбутня страва буде виглядати дуже гарно, якщо на дно кожної формочки вкинути листок петрушки.

Курячий розвантажувальний день - дієта Шість пелюсток, меню на кожен день

Потім, потрібно викласти м’ясо з часником.

Курячий розвантажувальний день - дієта Шість пелюсток, меню на кожен день

Після, налити бульйон з желатином і відправити холодець у холодильник на годину-півтори.

Курячий розвантажувальний день - дієта Шість пелюсток, меню на кожен день

Коли він застигне, його треба вийняти з формочок і гарнірувати зеленню та зернистою гірчицею. Ось так апетитно виглядає страва курячого розвантажувального дня.

Курячий розвантажувальний день - дієта Шість пелюсток, меню на кожен день

Протягом третього дня дієти Шість пелюсток, не слід забувати про чай і воду, яких потрібно випивати не менше, ніж 2 літри. А ввечері, варто налаштуватися на злаковий настрій.