Риба – це продукт, який є необхідним для раціону будь-якої людини. Є безліч способів її приготування: варіння, тушіння, під «шубою» овочів або просто смаження. У цій статті варто ознайомитись з тим, як правильно посмажити рибу минтай у борошні на сковороді.Готувати її краще у вигляді філе, без кісток. Сам процес займає досить небагато часу. Найлегше у всьому розібратися, скориставшись покроковим фото-рецептом.
Інгредієнти: Борошно, Минтай, Рослинна олія, Сіль
Як посмажити минтай на сковороді
Головне пам’ятати, що запорукою смачної страви є свіжа риба. Якісний минтай має світлий колір, без жовтого відтінку та темного черевця. Для приготування знадобляться 3 середні рибини, загальна вага яких становить 550 – 600 грамів.
Їх необхідно старанно помити в холодній воді, видалити нутрощі та чорну плівку з черевця. Розробляти минтай на філе можна дещо пізніше. Плавники також, не обов’язково вирізати або робити коротшими.
Рибини слід нарізати на порційні шматки й трохи посолити.
У чистий, абсолютно сухий, пакет з поліетилену потрібно насипати 2 ст. л. муки й пів чайної ложки солі й перемішати.
Потім, до борошна й солі слід вкинути рибні шматки риби й ледь потрусити пакет, для того щоб кожен зі шматків був пересипаний борошном.
За цей час на плиті повинна сильно розігрітися сковорода з рослинною олією (десь 5 ст. л.), чим більше олії, тим краще просмажиться минтай і тим рум’янішою буде його скоринка.
Паніровані в борошні шматочки риби потрібно відправити на сковорідку.
Смажити їх треба з усіх сторін до золотистої скоринки. Накривати сковороду кришкою не слід.
Коли минтай добряче просмажиться, його необхідно викласти на тарілку. Важливо не вимикати вогонь до тих пір, доки на сковороді не залишиться жодного шматка, інакше риба, яку вийматиметься пізніше за всіх набере зайвого жиру.
Лише тоді, коли минтай трохи остигне його можна розбирати на філе. Тепер зробити це досить легко. Якби на попередньому етапі прийшлося обрізати плавники, то процес підготовки риби до смаження був би значно важчим.
Минтай смажений в борошні стане прекрасним доповненням до будь-якого гарніру. Спробувавши приготувати подібну страву самостійно, кожен зрозуміє, що це дуже смачно й зовсім не складно.