Куряча грудка по-японськи чи то курка в омлеті на сковороді

Сьогодні я хочу поділитися з вами рецептом смачної курячої грудки в омлеті, яким зі мною, в свою чергу, поділився знайомий шанувальник східної кухні. Цю страву в Японії, зазвичай, готують вуличні кухарі прямо на очах замовника, адже, вона належить до категорії східного фаст-фуду.

Обов’язковим компонентом будь-якої японської страви є рис. Отже, і наша готова куряча грудка по-японськи викладається на тарілці на рисову подушку, а зверху формується апетитна «шуба» з яєчно-соєвого омлету. Японська назва такої страви – домбурі. Готуючи курку по-японські, ми збережемо національні особливості приготування, але трохи підлаштуємо процес під звичні нам технології. Освоїти тонкощі східної кулінарії вам допоможе докладний рецепт з покроково зробленими фото.

Складові страви:

  • куряча грудка – половинка;
  • рис – 100 гр;
  • цибуля ріпчаста – 2 шт.;
  • яйця курячі – 2 шт.;
  • соєвий соус – 1 ст. ложка;
  • панірувальні сухарі – 2 ст. ложки;
  • чорний мелений перець – за смаком;
  • зелень – за смаком;
  • зелена цибуля – за смаком;
  • олія рослинна.

Куряча грудка під шубою з омлету по-японськи

Як приготувати курячу грудку по-японськи

Для початку, очищену цибулю шаткуємо півкільцями та припускаємо на соняшниковій олії.

Куряча грудка під шубою з омлету по-японськи

Курячу грудку розрізаємо вздовж на дві частини.

Відокремлюємо один жовток, збиваємо та змащуємо кожен шматочок курятини з усіх сторін, приправляємо меленим перцем.

Куряча грудка під шубою з омлету по-японськи

Згідно з японським рецептом, підготовлені шматочки м’яса необхідно обваляти з усіх боків у панірувальних сухарях так, як показано на наступному фото.

Куряча грудка під шубою з омлету по-японськи

Підготовлені таким чином шматочки курячого філе обсмажуємо в розпеченій олії на сковороді по 3-4 хвилини з кожної сторони.

Куряча грудка під шубою з омлету по-японськи

Наступний крок – готуємо основу для яєчно-соєвого омлету. Беремо білок, що залишився, ще одне яйце та збиваємо з соєвим соусом.

Куряча грудка по-японськи

У кожному шматочку курятини робимо своєрідні кишеньки-розрізи вздовж всієї грудки не доходячи, приблизно, по 1 см до краю. Заповнюємо «кишені» смаженою цибулею та викладаємо шматочки м’яса на розігріту сковороду. Заливаємо фаршироване куряче філе яєчно-соєвою сумішшю, згори викладаємо залишки цибулі та смажимо на сковороді під кришкою як традиційний омлет.

Куряча грудка по-японськи

Для основи і як гарнір для японського домбурі відварюємо розсипчастий рис. Викладаємо його на порційні тарілки, зверху кладемо шматочки грудки під яєчною шубою, посипаємо сумішшю рубленої зелені та зеленої цибулі. Додати трохи українського колориту цій суто японській страві я вирішила за допомогою хрусткого солоного огірочка. Думаю, що не прогадала. 😉 Адже, мої домашні вмить «змели» з тарілок це дивовижно смачну страву японської кухні.

Куряча грудка під шубою з омлету по-японськи

Курячі грудки в омлеті – відео-рецепти

Про інші варіанти приготування курячого філе по-японськи пропонуємо дізнатись із авторських відео-роликів з ютубу.

Це японський омлет ОяКодон з курячим м’ясом, приготовлений в мультиварці.

І ще один відео-рецепт допоможе вам самостійно приготувати японський омлет.

Не гайте часу та спробуйте приготувати курячу грудку за японським рецептом і переконайтеся самі – любий варант страви просто готується і виходить дуже смачно!